Mercedes-Benz Türk Anonim Şirketi insan kaynakları yetkilileri Niğde Üniversitesi öğrencileriyle Kariyer Günü Söyleşisi gerçekleştirdi.

Niğde Üniversitesi Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv Programı,  Mekatronik Programı, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı ve Bor Meslek Yüksekokulu Makine, Elektrik Elektronik öğrencilerinin yanı sıra üniversitenin diğer program öğrencilerinin de katıldığı söyleşi Derbent Konferans Salonu’nda yapıldı.

Program öncesinde Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demiralp’i makamında ziyaret eden yetkililer Yüksekokul imkânları, öğrenci profili ve bölümler ile ilgili bilgi aldılar. Daha sonra Otomotiv Uygulama Atölyesini ziyaret eden yetkililer atölye olanaklarını ve Otomotiv Teknoloji Programı 2. Sınıf öğrencilerinin yapmakta oldukları “Tek Noktalı Yakıt Enjeksiyon Sistemi” ve  “Elektrikli Go-Kart Aracı” projelerini incelediler.

Mercedes-Benz Anonim Şirketi insan kaynakları biriminden Hüseyin Özkan’ın sunumuyla başlayan söyleşi de Özkan, Daimler AG’nin tarihçesinden, işletme değerlerinden, Mercedes-Benz Türk Anonim Şirketi’nin üretim aşamaları ve Mercedes-Benz Türk Anonim Şirketi çalışanı olmanın ayrıcalıklarından bahsetti.

 Söyleşi Hüseyin Özkan, Gülhan Özcan ve Gürcan Gencel’in kariyer planlama ve iş başvurusunda öğrencilerin nelere dikkat etmeleri gerektiği, sektörün beklentilerini, firmalarının işe alımlarda ve staj kabullerinde nasıl bir prosedür izledikleri gibi soruların yanıtlandığı soru cevap bölümüyle devam etti.

Kariyer Günü Söyleşisi Niğde Üniversitesi Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demiralp’in konuklara ve öğrencilere teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

 


Editör: TE Bilişim