Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne tarafından başlatılan Kurslarımızla Köy ve mahallelerimizdeyiz projesi kapsamında İl Milli Eğitim Şube müdürü Mustafa Duran ve Niğde Halk Eğitim müdürü Mehmet Altunok muhtarlarla bir araya geldi.

Niğde Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda muhtarlarla biraya gelen İl Milli Eğitim Şube müdürü Mustafa Duran ve Niğde Halk Eğitim müdürü Mehmet Altunok muhtarlara kurslar hakkında bilgilendirme yaptı.

Halk Eğitim Müdürü Mehmet Altunok; “ Muhtarlarla yaptığımız toplantının amacı milli Eğitim bakanlığı hayat boyu öğrenme genel müdürlüğümüzün kurslarımızla köylerdeyiz projesini muhtarlarımıza tanıttık. Hayat boyu öğrenme genel müdürlüğümüzce hazırlanan 3 bin 636çeşit kurs programının neler olduğunu köylerde ve mahallelerde ne gibi kurslar açabileceğimiz hakkında bilgiler verdik.  Vatandaşlarımızın her türlü taleplerini karşılayabileceğimiz hakkında muhtarlarımızla bir bilgilendirme toplantısı yaptık. Pandemi süreci sona erdiğinde mahallelerimizde köylerimizde daha etkin bir şekilde kurslarımız yoğunlaştıracağız. Eğitimlerimiz artık talep temenni kurs programına geçtik. Yani artık bizler şu kursumuz var demiyoruz vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda kurs açıyoruz” dedi.

 Altunok "Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinde açılan genel, mesleki ve teknik kurslar il merkezindeki mahallelere köylere, vatandaşların ayağına götürüyoruz. Kırsal kesimde ikamet eden vatandaşlarımıza yönelik; bahçecilik, hayvan yetiştiriciliği, hayvan sağlığı, gıda ve tarım teknolojileri, sığır yetiştiriciliği, koyun yetiştiriciliği, kümes hayvanı yetiştiriciliği, arıcılık, meyvecilik, sebze yetiştiriciliği, mantar yetiştiriciliği, ağaç ve bağ budamacılığı, gibi 380'e yakın kurs programı hazırlandı. Yaşadığımız salgın süreci, bize sağlık kadar köyün, tarımın, hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu göstermiş oldu. Köylerimizde yürütülen tarım ve hayvancılık faaliyetlerine yönelik kurslar, vatandaşlarımızın hem ev geçimine hem de ülkemizin ekonomik kalkınmasına büyük destek sağlayacaktır" diye konuştu.

Altunok; “Tüm Kurslarımız ücretsiz olup dilerseniz E-Devlet üzerinden, dilerseniz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze gelerek de başvuru yapabilirsiniz.

Öğretmenlere ilk yardım eğitimi Öğretmenlere ilk yardım eğitimi

Editör: TE Bilişim