Matematik Olimpiyatlarında Dereceye Giren Öğrenciler Milli Eğitim Müdürü Ekinci’yi Ziyaret Etti.


İzmir Yamanlar Koleji tarafından düzenlenen MAFETYA olimpiyat yarışmasında dereceye giren 5 Şubat Ortaokulu öğrencileri Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’yi makamında ziyaret etti.

6 Nisan 2013 tarihinde Yamanlar Koleji tarafından İzmir’de Matematik, Fen ve Teknoloji (MAFETYA) olimpiyat yarışması düzenlendi. Yarışmaya 71 ilden 532 okul ve 2443 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. İlimiz 5 Şubat Ortaokulundan Müdür Yardımcısı Orhan Baykal, Matematik öğretmenleri Berkan Topaktaş, Abdullah Suna rehberliğinde, 6 öğrenci yarışmaya katıldı.

Dereceye giren öğrencileri makamında kabul eden Ekinci, “ Olimpiyatlarda ilimizi en iyi şekilde temsil eden ve sevinçlerini bizimle paylaşan ve bu başarının elde edilmesinde emeği geçen okul idaresine, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Yarışmada Halithan Yıldırım isimli öğrenci 6. Sınıflarda katılan devlet okulları arasında jüri özel ödülüne layık görüldü. 8. Sınıf öğrencisi Furkan Özcan ise yarışmaya katılan öğrenciler arasında 21,50 net ile ikinci, devlet okulları kategorisinde ise birinci olmuştur.


 

Editör: TE Bilişim