Hükümet Meydanı’nda toplanan Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmenler “Büyümeden biz de pay istiyoruz”, “Öğretmen üvey evlat değildir”, “Himmet değil emeğimizi istiyoruz”, “Evrakçılık değil, öğretmenlik yapmak istiyoruz” gibi sloganlar attı. Grup adına bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, Öğretmenler açısından çok da kutlanacak bir durum ortada olmaması nedeniyle Öğretmenler Günü’nü kutlayamadıklarını, yıllardır bu günde öğretmenlere methiyeler düzüldüğü bugünün adeta 'gaz alma' günü olduğunu söyledi.

100 binden fazla öğretmen ihtiyacı olmasına rağmen 250 bin genç öğretmen adayına yeteneklerine uygun iş aramaları yolunun gösterildiğini söyleyen Özüdoğru, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim öğretimi geliştirmek ve eğitimcilerin sorunlarını çözmekle yükümlü bir bakanlık olmaktan ziyade öğretmenleri ve yöneticileri azarlama bakanlığına dönüştüğünü kaydetti.

Öğretmenlerin moralsiz, ekonomik açıdan ise yetersiz olduğuna dikkat çeken Özüdoğru, “Sayın Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı olmak üzere, hükümet yetkililerine içine düşürüldüğümüz durumun utancını hatırlatarak sesleniyor; Mecliste şoförüne ve sekreterine zam yapanlara, iki öğretmen maaşının maalesef bir sekreter maaşı etmediğini haykırıyoruz. Maliye Bakanlığı verilerine göre 9/1’deki bir öğretmen 1.577 TL maaş almaktadır. Bugün buradan öğretmen ve öğretim elemanlarına 24 Kasım’da vatan millet edebiyatı yapmayı düşünenlere, ezberlerini yeniden gözden geçirmelerini eğitimcileri yaptığı işin önemine göre değerlendirmelerini öneriyoruz.” diye konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.


Editör: TE Bilişim