Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Gazi İlkokulu Ortaokulu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Programı Niğde Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.


Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Hasan Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Milli Eğitim Şube Müdürleri, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı ve Tuncer Güksel’in Kur-an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programda açılış konuşması yapan Okul Müdürü Mehmet Alkan, “ Böylesine müstesna bir hafta olan Peygamber efendimizin doğumunun 1442. Yıldönümünde hazırlamış olduğumuz programda bizleri yalnız bırakmayıp programa teşrif eden herkese teşekkür ediyorum.” dilekleri ile konuşmasına devam etti.

İl Müftüsü Hasan Çınar ise günün anlam ve önemi ile ilgili ve insanlık onuru üzerine konuşma yaptı. İl Müftüsü Çınar’ın konuşması salondakileri bazen duygulandırdı bazen de sevindirdi.

Konuşmaların ardından okulun öğrencileri tarafından şiirler okundu, ilahi dinletisi yapıldı. Semazen gösterisi ise izleyenleri büyüledi. Semazen gösterisi sonrasında semazenler tarafından dualar edildi.

Program il genelinde düzenlenen Peygamberimize mektup ve şiir yarışmalarında dereceye girenler ile, okul tarafından düzenlenen hadis ezberleme yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile sona erdi.






















Editör: TE Bilişim