Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle gerçekleştirilen "Bu Benim Eserim  Proje" yarışmasının Türkiye finali Ankara’da gerçekleşti. Niğde merkeze bağlı Kırkpınar Köyü Hacı Süleyman Filibeli İlköğretim Okulu’nun projesi birinci oldu.

 

9-10 Mayıs 2012 tarihinde Ankara Başkent Öğretmenevinde gerçekleştirilen final sergisine “Güvenlik için Asansör Fren Sistemi” adlı projesi ile katılan Kırkpınarlı proje ekibi ilk 50’ye girerek birinci seçildi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in de katıldığı bir törenle ödülünü alan proje ekibinin köyünde ve okulunda büyük bir sevinç yaşandı.

 

İlköğretim öğrencilerine yönelik Matematik ve Fen Bilimleri proje çalışması kapsamında düzenlenen Final Sergisine katılan ve Türkiye birinciliğini alan proje ekibini Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci makamında kabul etti.

 

Proje sahibi öğrenci Mert Süleyman Yılmaz, danışman öğretmen Abdurrahman Karaşahin ve Okul Müdürü Celalettin İnce’yi tebrik eden Ekinci, Bu Benim Eserim Projesi kapsamında yapılan çalışmalara önem verdiklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Ekinci, önümüzdeki yıl daha çok çalışma ile daha çok projeyi finallere göndermeyi hedeflediklerini söyledi. Ekinci, projelerin düzenlenmesinde, hazırlanmasında katkıda bulunan Proje Koordinatörleri Pakize Kavas ve Cüneyt Akyol’u da kutladı.


 



Editör: TE Bilişim