Klasik Liselerin değişerek Anadolu Lisesi halini alması vatandaşı tedirgin etti.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Öğrencilerin yerleşme ve eğitim anlamında belirli sıkıntılar içine düşen velilerin sorunlarıyla ilgili olarak herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını ve daha rahat yerleşebileceklerinin müjdesini verdi.

SBS sınavı ve sonuçlarına değinen İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci; ”2013-2014 Eğitim Öğretim yılı hazırlık çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

Bu manada öncelikle bir SBS (Seviye Belirleme Sınavı) sınavı geride bıraktıklarına değinen Ekinci; “Bakanlığımız SBS sıralarını açıklamıyor. Yani Niğde olarak Türkiye’de kaçıncı sıradayız, ne durumdayız açıklamama kararı aldı” diye konuştu.

Dolayısıyla bu manada bir değerlendirme yapmalarının mümkün olmadığına dikkati çeken Ekinci; “Ancak biz sınava giren öğrencilerimizin okullarından aldıkları kendi branşlarındaki puanları alarak bir bilgisayar programında toplayıp kendi durumumuzu göz önünde bulundurmaya çalışıyoruz” dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci; “Fakat bu çalışma biraz uzun sürecek. Dolayısıyla bu çalışmanın sonuçlarını daha sonra değerlendireceğiz” şeklinde konuştu. Yapılan değişiklik sonrası Anadolu Liselerine dönüşen Klasik Liseler hakkında da konuşan Ekinci; ”Bu sene klasik Liselerimizin tamamı Anadolu Lisesi oldu” dedi.

 

Öğrencilerin Meslek Lisesi yahut Anadolu Lisesi olarak eğitim göreceklerine işaret eden Ekinci; “Bu SBS sınavına giren öğrencilerimiz için biz daha önce bir çalışma yaparak Anadolu Liselerimizin kontenjanını artırdık” diye konuştu.

 

Fiziksel imkanlar ölçüsünde Bakanlıktan ayrı bir çalışma yaparak Anadolu Liselerinin 30’la sınırlandırılan kapasitelerini 34’e çıkardığını belirten Ekinci; “Bu da şöyle bir sonuç çıkardı; biz her sınıfımıza fazladan 4 öğrenci daha alabileceğiz. Böylece yerleşim daha kolay olacak” dedi.

 

Yaşanabilecek sıkıntılar konusunda endişeleri olan vatandaşlara da seslenen Ekinci; ”Biz zaten geçen sene Anadolu liselerinde bir sorun yaşamamıştık. Liselerin kapanmasıyla ve Anadolu Lisesi olarak değişmesiyle ilgili herhangi bir sorun çıkmayacak. Aksine çocuklarımız çok daha rahat yerleşebilecekler” şeklinde konuştu.

 

“Niğde olarak biz buna hazırız ve altından kalkabiliriz” diyen Ekinci; “Niğde merkezde eski sistem Klasik Lise eğitimi veren bir tek Atatürk Lisesi vardı. O da önümüzdeki sene itibariyle Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretime devam edecek” dedi.

 

Editör: TE Bilişim