Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Kutlu Doğum Haftası Kitap Okuma Yarışması sınavı Niğde Atatürk Anadolu Lisesi ve Niğde Anadolu Lisesinde yapıldı. 

İl merkezinde 2 Bin 500 Ortaokul, 900 Lise öğrencisinin katıldığı yarışma kapsamında ilk aşama sınavı sonucunda her okuldan başarı sırasına göre ilk yüzde 20´ye giren öğrenciler ikinci aşama sınavına girmeye hak kazandı.

İkinci aşama sınavına 482 ortaokul ve 185 lise öğrencisi katıldı. Her iki grupta da ilk 10 öğrenci yarışma şartnamesine göre hediye kazandı.
Dereceye giren öğrenciler 18 Nisan 2016 Pazartesi saat 20.00´de Niğde İl Kültür Merkezinde yapılacak Kutlu Doğum Programında hediyelerini alacaklar.

Sonuçlar değerlendirilirken yarışma şartnamesi esas alındı. Doğru sayısı aynı olan öğrencilerden doğum tarihi küçük olanlar öne geçti.

Şartnameye göre her iki grupta da ilk 10 öğrenci ödül kazanacak olmasına rağmen 10.11. ve 12. öğrencilerin doğru sayıları eşit olduğu için 11. ve 12. öğrenciler de çeyrek altınla ödüllendirilecek.
Editör: TE Bilişim