Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Kamil Alakuş İlköğretim Okulu tarafından 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında düzenlenen 2. Geleneksel Kitap Okuma Yarışmasında güzel kitap okuyan öğrencilere ödülleri verildi.



Bu yıl 2. Geneleksel Kitap Okuma Yarışması Ödül Törenine Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ulusoy, Kamil Alakuş İlk Öğretim Okulu Müdürü Mustafa Çepel. Mehmet Güleç İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Serinkaya, Bor 100. Yıl Yatılı İlköğretim Okulu (YIBO) Müdürü Yusuf Çakmak, öğretmenler, öğrenciler, Acıgöl Mahalle Muhtarı Arif Karataş ve öğrenci velileri katılımda bulundu.  



Bor Kamil Alakuş İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen bu yıl 2. Gelenekselleşen ve 01 Kasım 2011 tarihinde başlatılan “ Kitap Okuma Yarışması” maratonu 14 Ocak 2012 tarihinde yapılan sınavla sonuçlandı. Kitap Okuma Yarışmasına İl genelinde 43 okul katıldı. Bunun 15 i Niğde Merkez, 2’ si Niğde köy ve kasabaları,15’ i Bor merkez,4’ ü Bor köy ve kasabaları,3 ü Çamardı ilçesi,3’ü Altunhisar ilçesi ve 1’i Ulukışla İlçesi İlköğretim okulu katılımından oluştu.



Bu okullardan toplam 208 öğrenci yarıştı. Yarışma komisyonunun seçtiği 10 kitabı 1 Kasım- 14 Ocak tarihleri arasında öğrenciler okumuşlar aynı şekilde komisyon okumuş ve her kitaptan çeşitli sayılarda toplam 100 soru hazırlanıp, sınav günü olan 14 Ocakta öğrenciler test usulü bu 100 soruyu cevapladılar.



Okulun etkinliğini gerçekleştirmek için projeye sponsorluk yapan kurum ve kuruluşlar,  Ümit Otomotiv ve İnşaat Firması adına Ümit Koçer, Okyanus Alışveriş Merkezi adına Mustafa Gökçe,  Bor Ticaret Odası Başkanı Emrah Çalapkulu, Karaaslan Yemekçilik, Acıgöl Mahallesi Muhtarı Arif Karataş, ve Bor Töre Kırtasiye oldu.


Bor Kamil Alakuş İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Çepel ödül töreninde bir konuşması yaptı. Çepel “ Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz kitap okuma yarışmasını yaparken tek gayemiz ilahi ilk emir olan “Oku” emrinin muhatabı bizlerin ancak ve ancak okumakla bir yerlere varacağını düşünerek çocuklarımıza okuma sevgisini aşılamaktı. “dedi.


Kamil Alakuş İ.Ö.Okulu ve Kitap Okuma Yarışması  Yusuf Kılıç'ın Köşe Yazısı için TIKLAYIN

                              Ödül Sıralaması


 

Sıra

No

 

Ödül Alan Öğrenciler

 

Öğretmenleri

 

 

Okulu

Bulunduğu Şehir

1

Busenur Say

M.Ali Topalbekiroğlu,Kısmet Avbir  

Nazmiye Pınar İ.O.

Çamardı

2

Zübeyde Yelmer         

Naşide Özkan

Halil Kitapçı İ.O

Niğde

3

Burak Mert Yaman

Miyase Cingitaş

Fahri Kirt İ.O

Bor

4

Özge Tokkuz

Miyase Cingitaş                        

Fahri Kirt İ.O

Bor

5

Ramazan Özgüleç 

Kabil Özmen 

Atatürk İ.O.  

Bor

6

Gülşah Aksoylu        

Abdullah Hamurcu   

M.A.Ersoy Yibo

Çamardı

7

Bahar Çelebi

Abdullah Hamurcu

M.A.Ersoy Yibo

Çamardı

8

Zehra Çopur 

Yusuf Kılıç    

Mehmet Güleç İ.O.

Bor

9

Bilge Nur Aydın         

Arzu Özkal    

Toki İ.O.

Bor

10

Ömer Tekir

Abdullah Hamurcu

M.A.Ersoy Yibo        

Çamardı

 

TAKIM DERECELERİ

 

1

Karanlıkdere Kılıçlar İlköğretim Okulu

Bor

2

Mehmet Akif Ersoy YİBO

Çamardı

3

Nazmiye Pınar İlköğretim Okulu

Çamardı

 

 

 

 

 

 



 

 

Editör: TE Bilişim