Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) arasında yapılan “Dere Tepe Eğitim Kadın Destek Programı” protokol gereği çerçevesinde 24 Haziran 2011 günü İl Tarım Müdürlüğünde toplantı yapıldı.
         Toplantıya Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü Kadın Çiftçiler Daire Başkanı Pervin KARAHOCAGİL, İl Tarım Müdürü Nizamettin BİLHAN, AÇEV Genel Müdür Yardımcısı Hilal KUŞCUL,  AÇEV Ankara Temsilcisi Seda YILMAZ İNAL, Kadın Çiftçiler Daire Başkanlığı Şube Müdür Vekili Uzman Nimet KALELİ, Ev Ekonomisti Uzm.Şerife TUNA, İlçe Tarım Müdürleri ve Kadın Çiftçi Eğitiminde Görevli İl Tarım Müdürlüğü Personeli katıldı.
         Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Nizamettin BİLHAN; “Protokol çerçevesinde Türkiye çapında pilot olarak belirlenen iki ilden birinin Niğde olması nedeniyle memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Bu eğitim çalışması programı İlimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu çalışmayı yapacak arkadaşlar AÇEV’in eli-kulağı- gözü olacaktır. Bu konuda görevli arkadaşların bu çalışmaları başarıyla yürüteceğine ve başaracaklarına inanıyorum.” dedi.
Kadın Çiftçiler Daire Başkanı Pervin KARAHOCAGİL ise konuşmasında; AÇEV ile Genel Müdürlüğümüz arasında protokol imzalandığını belirterek bu protokol kapsamında İl Müdürlüğünün neler yapması gerektiği hakkında bilgi verdi. Çalışmanın ilk aşamasında teknik elemanlara iki hafta eğitim verileceğini ve bu eğitimle teknik elemanların kapasitesinin gelişeceğini belirtti ve eğitim programının başarılı geçmesini diledi.
AÇEV Genel Müdür Yardımcısı Hilal KUŞCUL da konuşmasında; “Daire Başkanı ve İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bizi sıcak bir şekilde karşıladılar. Bir sivil toplum kuruluşu için bundan daha değerli bir şey yoktur. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile işbirliği yaparak kırsal alanda da başarılı çalışmalar yapacağız. AÇEV çalışmaları ve yapılacak çalışmalar ile ilgili olarak birazdan detaylı bilgi vereceğiz. İl İlçe Merkezlerinde yürütülen Anne ve Çocuk eğitimi ile ilgili çalışmaların başarılı olması nedeniyle aynı eğitim programlarının kırsalda da yapılmasının yararlı olacağı düşünülmektedir. Bu nedenle projenin kırsal kesimde yaşayan kadınlara yönelik yapılması öngörülmüştür.” dedi.
AÇEV Kırsal Eğitim ve Program Koordinatörü Evre KAYNAK tarafından AÇEV’in çalışmaları ile ilgili tanıtım sunusu gösterildi. “Dere Tepe Eğitim Kadın Destek Programı” çerçevesinde Eğitici eğitiminin başlangıç tarihi olarak 19 Eylül 2011 tarihi belirlendi. Projenin uygulanma zamanı olarak kadın çiftçilerin iş yoğunluğu dikkate alınarak sonbahar aylarında başlanması kararlaştırıldı. Katılımcıların soru ve cevaplarının ardındın toplantı sona erdi.
 
 





Editör: TE Bilişim