Kazak Kızlar Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gaukhar Aldambergenova, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Zhamal Ashirbekova, Kazak Dili Teori ve Method Öğretmenliği Bölüm Başkanı Tynyshtyk Ermekova, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Raya Amirzhanova ve Medya Departmanı Başkanı Adilhan Shorabek,Niğde Ömer Halisdemir  üniversitesini ziyaret etti.
Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından karşılanarak misafir edilen heyet, üniversitemizde bir dizi temaslarda bulundu.
Görüşmeler, Senato Salonunda yapılan toplantı ile başladı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ve Kazak Kızlar Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gaukhar Aldambergenova başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik ile fakülte dekanları da katıldı.

Toplantı, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ın açılış konuşması ile başladı. Konuşmasına üniversitemizin güncel durumu hakkında bilgiler vererek başlayan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Kazak Kızlar Devlet Pedagoji Üniversitesi ile üniversitemiz arasında yapılan iş birliği protokollerine de değinerek, “Kazak Kızlar Devlet Pedagoji Üniversitesi ile ilişkilerimiz uzun yıllardır devam ediyor. Bundan sonra da bu ilişkileri geliştirerek, derinleştirerek sürdürmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Türkiye ile Kazakistan’ın ortak bir tarih ve kültürü paylaştığını belirten Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, ilişkilerin gelişmesi ve devamı için karşılıklı ziyaretler ve bu ziyaretlerin somut çıktıya dönüşmesinin oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, Kazakistan ve Kazak Kızlar Devlet Pedagoji Üniversitesi hakkında bilgiler aktaran Rektör Prof. Dr. Gaukhar Aldambergenova ise, uluslararası ilişkilere önem verdiklerinin altını çizerek, iki ülke ve iki üniversite arasındaki ilişkilerin gelişmesinin önemine değindi.
Ziyaretleri sırasında gördükleri nezaket ve misafirperverlikten oldukça memnun kaldıklarını belirten Prof. Dr. Gaukhar Aldambergenova, başta Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

İki üniversite arasında yapılan akademik iş birlikleri, Mevlana Değişim Programı ile Erasmus Projeleri, ICM projeleri KA107 Erasmus, Capacity Building Projesi, Kazakistan’ın Latin alfabesine geçişi konusunda birlikte yapılacak projenin detayları ve çift yüksek lisans programları hakkında karşılıklı görüşlerin paylaşıldığı toplantıda ayrıca önümüzdeki yıl yapılacak olan ‘Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu’ konuları da görüşüldü.
Toplantının ardından, Eğitim Fakültesini ziyaret eden heyet, burada Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ve Müzik Öğretmenliği Bölümü tarafından hazırlanan müzik dinletisi ve dans gösterisini izledi.

Ardından Türk-Kazak Kültür ve Eğitim Merkezini ziyaret eden heyet, burada Kazakistan uyruklu olup üniversitemizde eğitim gören öğrencilerin görüşlerini dinledi. Üniversitede eğitim görmekten oldukça memnun olduklarını belirten Kazakistanlı öğrenciler, gösterilen ilgi ve alakadan dolayı üniversite yönetimine teşekkür etti.
 
 
Editör: TE Bilişim