Niğde Üniversitesi  Prof. Dr. Adnan Görür, Kazak öğrencilerimiz ile birlikte Niğde Tv’nin canlı yayınına katıldı. Hamza Tav’ın sunuculuğunu yaptığı programda Rektör Görür Niğde Üniversitesini ve Üniversitenin  uluslararası alanda yaptığı çalışmaları anlattı.


Kazak Kızlar Pedagoji Üniversitesi ile yapılan  işbirliği anlaşması sonrası Niğde Üniversitesine gelen Kazak öğrenciler ile birlikte Niğde Tv’nin canlı yayın konuğu olan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, imzaladığımız işbirliği anlaşmalarının içeriği hakkında bilgiler verdi.

Dünyada üretilen bilginin tüm üniversitelerce, tüm toplumlarca paylaşılması gerektiğini söyleyen Rektör Görür, “Eğer ürettiğimiz bilgiyi tüm toplumlar paylaşacaksa o zaman bu toplumların üniversitelerinin de bir arada çalışmalar yapması bir zorunluluk haline gelmiştir. Dolayısıyla bu anlamda bizde uluslararası alanda farklı ülkelerden çok sayıda üniversite ile işbirliği yapma yoluna gidiyoruz” dedi.

İmzalanan işbirliği protokollerin kâğıt üzerinde kalmadığını ifade eden Rektör Görür, akademisyen ve öğrenci değişiminin yanı sıra araştırmalar için uluslararası işbirliği de yapıldığını ve ortak araştırma faaliyetleri, araştırma kaynaklarının paylaşımı, ortak bilimsel etkinlikler düzenlenmesi ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine de olanak sağlandığını ifade etti.

Hamza Tav’ın sunuculuğunu yaptığı ve yaklaşık bir buçuk saat süren programda Kazak öğrencilerde ilimiz ve üniversitemiz ile ilgili düşüncelerini anlattılar. Üniversiteyi ve Niğde’yi çok sevdiklerini ve yeniden gelmek istediklerini söyleyen öğrenciler Türk insanının çok misafirperver olduğunu ve kendilerine çok iyi davrandığını söylediler.

Program sonrası öğrenciler Rektör Görür ile fotoğraf da çektirdiler.

Öte yandan Kazakistan’da işbirliği anlaşması yaptığımız diğer üniversitelerden de öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler Niğde Üniversitesi’ne gelmeye başladı.

Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi’nden 1’i idari personel diğerleri öğretim elemanı olmak üzere 5 kişi Niğde Üniversitesine  geldi.

Niğde Üniversitesi’ndeki akademik ve idari yapıyı incelemek üzere Niğde’ye gelen heyet Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Mustafa Bayrak’ı makamında ziyaret ettiler. 


Editör: TE Bilişim