Memnune Türker Altuncu İlkokulu Fizik Alanında “Bu Benim Eserim” Kayseri Bölge 1.’si Oldu.


 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel ve Araştırma Kurumu (TUBİTAK)’ın işbirliği ile düzenlenen “Bu Benim Eserim” Proje Yarışması Bölge Sergisi tamamlandı.

 

Kadir Has Kongre Merkezi’nde yapılan ödül törenine, ilköğretim matematik ve fen bilimleri alanlarında Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Aksaray ve Niğde illerinden öğrencilerin yaptığı toplam 101 proje yarıştı. Proje sonrası yapılan ödül törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Durak katıldı.

 

Niğde’den 11 projenin yer aldığı bölge sergisinde, Memnune Türker Altuncu İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ve sunulan, Tekerlekli sandalyenin kaldırımlara ve yüksek yerlere kolayca çıkmasını sağlamak, koltuğun sağa sola yukarı aşağı kolayca hareket etmesini sağlayan “HİDROSANDELYE” isimli projesi Fizik dalında bölge birincisi oldu.

 

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Bu Benim Eserim Kayseri Bölge Sergisine ilimizden toplanda 11 proje katıldı. Fizik alanında Memnune Türker İlkokulumuzdan Öğretmenimiz Ertuğrul Özar ve öğrencimiz Derya Tok tarafından yapılan “Hidrosandelye” isimli projeleri Ankara’da yapılacak olan Türkiye finalinde bölgemizi temsil edecekler. Temennimiz Türkiye finalinde iyi bir başarı elde etmeleridir. Projenin her aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Amacımız her alanda başarı elde edebilmek ve bu başarının devamını getirmektir. ” dedi.

 

Okulun bölge sergisinde birinci olmasından duydukları memnuniyetlerini dile getiren okul öğretmenleri, “Öğretmenimiz Ertuğrul ÖZAR ve öğrencimiz Derya TOK´u başarılarından dolayı kutluyoruz. Bu projelere ve bilimsel her türlü etkinliklere katılmamızı destekleyen, başta Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Celalettin Ekinci’ye, Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Okul Müdürümüz Seyyar ERDİL’e çok teşekkür ederiz.


 

Editör: TE Bilişim