Niğde milli Eğitim müdürü Halil İbrahim Yaşar Şehit Varol Tosun Ortaokulu rehberlik servisi tarafından düzenlenen Kariyer Günü etkinliklerinin ilk konuğu olarak öğrencilerin sorularını cevapladı.

Öğrencilere düzenli ve planlı ders çalışmanın öneminden bahseden Yaşar,  aileleriyle birlikte vakit geçirmenin ve kitap okumanın da faydalarından bahsetti. Bu bağlamda kendilerine kitap okuma saatleri oluşturmaları gerektiğini ifade etti.

Çocukluğunda en büyük idealinin öğretmen olmak olduğunu vurgulayan Yaşar,  öğretmenlik mesleğinin öneminden ve güzelliklerinden bahsetti. Yeniden meslek seçme şansı olsa yine öğretmenliği seçeceğini belirtti.

Öğrencilere hangi mesleği seçerlerse seçsinler mesleklerinde en iyisi olma yolunda çaba harcamaları gerektiğini ifade eden Yaşar, Öğrencilerden gelen arkadaşlıkla ilgili bir soru üzerine  arkadaşlığın önemini vurgulayarak okul arkadaşlıklarının unutulmadığını, sağlam temeller üzerine kurulu dostlukların ömür boyu devam ettiğini söyledi.

 Öğrencilerin sorularıyla devam eden söyleşide samimi ve keyifli anlar yaşandı. Okul müdürü Niyazi Meral kariyer planlama söyleşilerinin öğrenciler üzerinde yarattığı olumlu etkiden duyduğu memnuniyeti belirterek bu tür çalışmaların devam edeceğini söyledi.  Program öğrencilerle hatıra fotoğrafı  çekimiyle sona erdi.
 
 
Editör: TE Bilişim