Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Şehit Varol Tosun Ortaokulu rehberlik servisi tarafından düzenlenen 2.  kariyer günü etkinliklerinin konuğu olarak öğrencilerle bir araya geldi.


Öğrencilere düzenli ve planlı ders çalışmanın öneminden bahseden Yaşar, kitap okumanın da bu süreçte faydalı olacağını belirtti.  Öğrencilik yıllarından bahseden Yaşar, çok kitap okuduğunu, düzenli ve sistemli ders çalıştığını, pes etmeyerek mücadeleye devam ettiğini belirterek; LGS sürecindeki öğrencilere azimli olmaları, motivasyonlarını yüksek tutmaları ve kendilerine güvenmelerinin başarı üzerindeki etkisinden bahsetti. Motivasyonlarını arttırma noktasında sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere katılmaları tavsiyesinde bulundu.


Öğrencilerden gelen geleceğin meslekleri sorusunu yanıtlayan Yaşar, hangi mesleği seçerlerse seçsinler mesleklerinde en iyisi olma yolunda çaba harcamaları gerektiğini ifade ederek,  mücadele, dürüstlük ve ahlaki değerlerden asla ödün vermemeleri gerektiğini vurguladı. Öğretmenlik mesleğini seçmesinde etkili olan faktörleri anlatan Yaşar, öğrencilere öğretmenlerini dinlemeleri, öğretmenlerinin verdiği öğütlere uymaları tavsiyesiyelerinde bulundu.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kütüphane Haftasında Öğrencilerine Ödül Verdi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kütüphane Haftasında Öğrencilerine Ödül Verdi


Öğrencilerin sorularıyla devam eden söyleşide samimi ve keyifli anlar yaşandı. Okul müdürü Niyazi Meral  kariyer planlama söyleşilerinin öğrenciler üzerinde yarattığı olumlu etkiden duyduğu memnuniyeti belirterek bu tür çalışmaların devam edeceğini söyledi. Okul Müdürü Niyazi MERAL kariyer günleri etkinliklerine katılımları  için İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halil İbrahim YAŞAR’a teşekkür ediyoruz dedi. Program öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim