Niğde Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi Aracılığıyla “Kariyer Geliştirmede Öğrenci - Sektör Buluşması” konulu konferans düzenledi.


Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Mikron’s Mikronize Anonim Şirketi Genel Müdürü Tayfun Tümer’in konuşmacı olarak katıldığı programa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Niğde Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Figen İnci, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Tayfun Tümer’in kısa özgeçmişinin okunmasının ardından konferansa geçildi.

Herkesin hayalinin doğru eğitim ve doğru kariyer olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Tümer, üniversite eğitiminin sadece hedefe götüren bir araç olduğunu söyledi. Tümer konuşmasını; “Eğitim hayatında önünüze çıkan kariyer seçeneklerini elemeli ve iş hayatında tek noktada ve uzmanlıkta odaklanmalısın. Kariyer ve mesleğin ile ilgili her konuda bilgi sahibi ol, fakat bir konuda uzman ol. Hedeflerinize ulaşmak için, uzman olmak istediğiniz konuya odaklanmak şarttır. Hedefe atılan bir ok gibi dış etkenleri göz önüne almanız, hedefinize ulaşmanızda en büyük etkenlerdendir” diyerek sürdürdü.

İyi bir kariyere sahip olmak için güçlü yanların ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Tayfun Tümer bunun için; “cesur, sakin, kararlı, açık sözlü ve soğukkanlı olun” dedi.

Gelişimin sadece teknoloji ile olmadığını, kişisel ve kültürel gelişim için bölgesel ve ulusal gündemden uzak kalınamacağını vurgulayan Tümer, mutlaka ayda bir kitap, haftada bir dergi, her gün bölgesel ve ulusal bir gazete okunması gerektiğini söyledi.

Tümer; “ Yarım yeteneklerden bütün eserler çıkamaz, hedefleri büyük olanın düşünceleri de büyüktür. Kuş konduğu dalın kırılmasından korkmaz, çünkü güvendiği dal değil kendi kanatlarıdır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Soru cevapla devam eden konferansın sonunda konuşmacı Tayfun Tümer’e teşekkür plaketini Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Mustafa Bayrak takdim etti.


Editör: TE Bilişim