Niğde’nin Bor İlçesi İrfan İlk  Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde kaloriferler yanmıyor, soğuktan üşüyen  öğrenciler idare tarafından  evlerine gönderiliyor.


 Haber ; Selim GÖKEL 

Bor İrfan İlk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi katı yakıttan doğalgaz ile ısınma sistemine geçmesi için bundan birkaç ay öncesinde  çalışmalar başladı. Katı yakıt yakan sistemden doğalgaz sistemine geçiş işlemi bir türlü tamamlanamadı. Okula   doğalgaz tesis işlemi kış gelmesine rağmen yapılamadı. Veliler yavaş çalışan doğalgaz firması ile birlikte bu tür işlerin kışın yapılmasına tepki gösteriyor.

  

Bor ilçesinde sıcaklığın 0 derecelere düştüğü yağışların başladığı şu günlerde, Bor İrfan İlk Teknik Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri ders işleyemiyor, son iki gündür öğrenciler çeşitli gerekçelerle evlerine gönderiliyor.

 

Şikayetlerini sitemize ileten öğrenci velileri “ Bor İrfan İlk Teknik Endüstri Meslek Lisesi doğalgaz sistemine geçiyor. Aylar önce başlamasına rağmen, hala sisteme geçilemedi. Yaz boyu geçilemeyen doğalgaz  sistemine  ne hikmetse kış geldiği zaman geçilmeye  karar verildi. Okulda  kaloriferler  yanmıyor. Bu soğukta çocuklarımız hasta oldu.  Doğru düzgün ders işlenmiyor. Atölyeler buz gibi. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz pardesü ile ders yapıyordu ama son günlerde soğuklar iyice artınca çocuklarımızı evlerine gönderiyorlar, ders yapılmıyor. Bu okula gitmeyişleri devamsızlıklarına işlenecek mi işlemeyecek mi? oda ayrı bir sorun.  Okullar açıldığından beri doğru düzgün ders yapılmadı. . Milli Eğitim bütün işleri böyle,  yaz boyu yatılır, kışın inşaata başlanır.”şeklinde konuştular.

  

Geçtiğimiz  hafta, Niğde Merkez’de bulunan Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu’nun bitmeyen inşaatı nedeni ile ısınma sisteminin devreye girmemesi üzerine velilerin şikayetlerini dile getirmiştik. Velilerin İsyanı…  Haberimiz için TIKLAYIN

















Editör: TE Bilişim