1926 yılında İzciliğin kurucusu olan Baden Powel'in doğum gününe denk gelen günde kutlanan İzci Düşünce Günü Niğde’de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor…

 

Türkiye’de bu yıl izciliğin 100. yılı olması nedeniyle bugün İl Kültür Merkezinde İzci Sergisi ve bir program düzenleyeceklerini belirten İl İzci Kurulu Başkanı Murat Yasin Tekin, 22 Şubat’ın aynı zamanda Dünya İzci Düşünce günü olduğunu söyledi.

 

Sergi için son hazırlıklarını yapan Niğde İzcilerinin çalışmalarını İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Tüfekçi, Şube Müdürü Fatih Altan, yerinde inceledi. Gün hakkında bilgi veren İl İzci Kurulu Başkanı Murat Yasin Tekin, 1926 yılından itibaren, dünya izcilerinin birbirlerine arkadaşlık, sevgi ve yardım düşünceleri ile bağlılıklarını simgelemek üzere izciliğin kurucusu Baden Powel’in eşi Olave Powel’in ortak doğum günü olan 22 Şubat’ın, “İzci Düşünce Günü” olarak kutlandığını anlattı.

 

Düşünce günü kapsamında bir dizi etkinlikler düzenleneceğini ifade eden Tekin, bugün İzcilik Sergisi ve izci etkinlikleri düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi. 


Editör: TE Bilişim