Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliği ile Niğde İl Özel İdare  personeli ve proje ortaklarına yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi sona erdi.


Ahiler Kalkınma Ajansı 2012 yılı 3. Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan “Niğde İli'nde İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verilmesi Projesi” tamamlandı.

Konuyla ilişkili bir değerlendirme yapan Vali Âlim BARUT hizmet içi eğitimlerin kamu personelini sürekli dinamik ve çağın yenilenen bilgileriyle donattığının altını çizerek şunları kaydetti;

            "İdaremiz tarafından hazırlanan ve ahiler kalkınma ajansına sunulan; Niğde Belediyesi, Niğde Merkez Köylerine Hizmet Götürme Birliği, Niğde İl Emniyet Müdürlüğü, Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu ve Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün de proje ortakları olarak katıldıkları proje kapsamında 8 günlük sürede teorik eğitim alan toplam 25 katılımcı; eğitimin son iki günlük diliminde uygulamalı risk değerlendirmesi ve kurumsal acil durum planı hazırlama çalışmaları yaptılar. Bu çerçevede atölyelerde ve Pınarbaşı asfalt şantiyemizde iş sağlığı odaklı inceleme yapan katılımcılar, eğitmen nezaretinde muhtemel riskleri analiz etme şansı buldu."

            Proje, Niğde İli’nde kamu kurumları arasında işbirliği ve bilgi paylaşımı kültürünün geliştirilmesine katkı sağlayarak iş sağlığı ve güvenliği kavramının farkındalığının artırılmasına imkân sağlaması açısından önem arz ediyor.








Editör: TE Bilişim