Türkiye İş Bankası’nın, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak, yaz tatillerini verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla, 2007 – 2008 eğitim ve öğretim döneminde başlattığı “Karneni Göster, Kitabını Al” kampanyası bu yıl da devam ediyor. Yarın karnelerini alacak ilk ve orta öğretim öğrencilerine İş Bankası şubelerinden 1 milyonu aşkın kitap hediye edilecek.

Türkiye’de bugüne kadar yürütülen en geniş erişimli kitap kampanyası kapsamında İş Bankası bu yıl öğrencilere Çağlar Sunay’ın hazırladığı “Mars’a Nasıl Giderim? Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar” kitabını dağıtacak.

Çocuklara kitap sevgisi aşılamak, merak duygusu uyandırmak, soran ve sorgulayan bir neslin gelişmesine katkı sağlamak hedefiyle her yıl farklı kitapları çocukların beğenisine sunan Türkiye İş Bankası, bu yıl hediye ettiği kitap ile çocuklara evren, dünya, yaşam, bilim ve teknoloji gibi konularda bilgiler sunuyor.

İş Bankası’nın yurtdışı şubelerinden de temin edilebilecek
Bu yıl 9’uncusu düzenlenen kampanya kapsamında öğrenciler, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İsviçre, KKTC, Kosova, Bahreyn ve Rusya olmak üzere 12 ülkedeki İş Bankası şubelerinden de kitaplarını temin edebilecek.

Kampanyada dağıtılan kitap sayısı 11milyonu aştı
İş Bankası, “Karneni Göster, Kitabını Al” kampanyası ile çocuklara 2008 yılında “Alice Harikalar Diyarında”, 2009’da “Yazarlarımızdan Masallar ve Öyküler”, 2010’da “Yazarlarımızdan Öyküler”, 2011’de “Halime Kaptan” ve “Küçük Mavi Gezegen”, 2012’de “Sait Faik’ten Çocuklara Hikâyeler”, 2013’te “Aziz Nesin’den Çocuklara En Güzel Öyküler”, 2014’te “Yazarlarımızdan Öyküler”, 2015’te ise “Şairlerimizden Seçme Şiirlerle Şiir Dünyasına Yolculuk” ve “Depremden Korkmuyorum – Nasıl Korunacağımı Biliyorum” kitaplarını dağıtmıştı. Bu yıl dağıtılacak “Mars’a Nasıl Giderim? Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar” kitabıyla birlikte 9 yılda çocuklara dağıtılan kitap sayısı 11 milyonu aşmış olacak.

Dağıtım kanalları her yıl genişletiliyor
İhtiyaç sahibi daha çok çocuğa ulaşabilmek için dağıtım kanallarını her yıl genişleten İş Bankası, Yatılı Bölge Okulları, Sevgi Evleri, Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevleri ile Çocuk Eğitimevleri’ndeki çocukların yanı sıra mülteci kamplarındaki Türkçe bilen çocuklara da “Mars’a Nasıl Giderim? Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar” kitabını hediye edecek. Hediye kitaplar, görme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulların kütüphanelerine gönderilmek üzere Braille alfabesiyle de basılıyor.


 
Editör: TE Bilişim