Niğde Halk Eğitim merkezi Müdürlüğü tarafından hayat boyu öğreniyorum projesi kapsamında, Türk Hava Kurumu Niğde Şubesi Saymanı Erhan Özkan tarafından Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu'nda Model Uçak Yapımı kursu veriliyor.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi

Türk Hava Kurumunun her alanda ülkeye büyük destekleri olduğunu dile getiren Özkan, “Türk hava kurumu olarak toplamış olduğumuz gelirlerle Türk Hava Kurumu vakfı ve beraberinde Türk Hava Kurumu Üniversitesi de kuruldu. Burada pilotluk eğitimi veriliyor. Her yıl Türk Hava Kurumu 100 pilot ile Türk Hava Kurumu başlangıç olarak model uçak, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, yelken kanat, eğitimleri de vermektedir. Askeri ve sivil alanda da desteklerini de devam ettirmektedir.” dedi.

Özkan; “Türk Hava Kurumu “Havacılığı milletin işi yapmak, uçan bir gençlik yetiştirmek” amacıyla Büyük Önder Atatürk’ün direktifleriyle 16 Şubat 1925’te kurulan ve kuruluşundan bugüne kadar Türk halkının katkılarıyla Atatürk ilkeleri doğrultusunda birçok başarılı çalışmalar yaparak yüz binlerce genci havacı yetiştirmiş bir kurumdur. Havacılığın askeri, ekonomik, sosyal, siyasal önemini anlatmak, Türk Milletinin Havacılık sevgisini uyandırmak amacıyla faaliyetlerini büyük bir özveriyle yürütmektedir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim