Niğde Fen Lisesi Bilim Fuarı Çalışmalarıyla Göz Doldurdu


TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, ilimizde düzenlenecek olan dokuz “Bilim Fuarından” ilki Niğde Fen Lisesinde açıldı.


29-30 Nisan tarihlerinde açık kalacak fuarı, ilk gününde Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin EKİNCİ, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Durak, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak ve Milli Eğitim Şube Müdürleri ziyaret etti.

Bu yıl ve geçmiş yıllarda çeşitli proje yarışmalarında Niğde Fen Lisesini temsil etmiş yirmi yedi projenin sergilendiği fuarda, elli öğrenci, beş danışman öğretmen danışmanlığında görev almaktadır.

Öğrenciler kendilerine ayrılan stantlarda kendi projeleriyle ilgili bilgileri gelen ziyaretçilere aktardılar. Projeler, ziyaretçilerin büyük ilgisiyle karşılandı.

Fuar alanını gezen ve öğrencilerden bilgi alan Ekinci, “ TÜBİTAK ile Bakanlığımız arasında imzalanan protokol gereği ilimizde 9 adet bilim fuarı açılacak. Bunlardan ilkini Niğde Fen Lisesi Müdürlüğü ile gerçekleştirdik. Bu fuarlar sayesinde öğrencilerimizin öğretmenleri ile yaptıkları ve dereceye girmiş olan projeleri sergilenecek. Bu projelerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Projenin bütün okullar tarafından ziyaret edilmesi gerektiğini vurguladı.


Fuarı; çok sayıda okul, öğrencileriyle ziyaret ederek büyük ilgi gösterdi. Niğde’de ilki gerçekleştirilen fuarla ilgili olarak Niğde Fen Lisesi Müdürü Ahmet Doğan, son üç yıldır bilimsel çalışmalara büyük önem verdiklerini, YGS ve LYS başarılarının yanında Niğde’mizi proje bazında da en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarının altını çizdi. 
















Editör: TE Bilişim