Niğde Üniversitesi’nde “İletişim Etiği” konulu bir konferans düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Filiz’in konuşmacı olarak katıldığı programa,  Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak,  İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selen Doğan, akademik ile idari personelimiz ve öğrenciler katıldı.

Program, konferans konuşmacısı Prof. Dr. Şahin Filiz’in biyografisinin okunmasıyla başladı.

İletişimin başlangıcı ve en önemli temeli, kişinin kendisiyle iletişimi ve kişilerarası iletişimdir diyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Şahin Filiz; “ Her iki iletişim aşaması için, insanın biricik tanımı olan ahlak yani etik vazgeçilmez kuraldır. İnsanı tam olarak tanımlayan ve anlatan benzersiz özelliği, ahlaklı bir varlık olmasıdır. Ahlak ya da etik yoksa insan da yoktur; bu durumda ahlak-dışı ya da etik değerlere aykırı iletişimden de söz edilemez. Kişinin kendisiyle iletişimi, kendisinin nasıl bir ahlak varlığı olduğunu sınırlarını ve sorumluluklarını bilmesi ile başlar. Kişilerarası iletişim ancak bu aşamadan sonra gelir. Kendisini bilmeyen kendisiyle iletişim kuramayacağı gibi, kişilerarası iletişim de kuramaz; kurmaya kalktığında ise, ahlak varlığı olan insani varoluşa savaş açmış olur” dedi.

 Prof. Dr. Şahin Filiz konuşmasını; “Toplumsal ve bireysel sorunlarımızın çözümünde iletişim etiği vazgeçilmez bir felsefe ve bilim dalıdır. Öğrencilerin kendini tanıma sürecini fark edip önemsemeleri gerektiğini vurgulayan Prof Dr Filiz, bu sürecin, "Ben kimim?" sorusunu sormakla başlayacağını, aile akrabalar ve arkadaşlardan ibaret başkalarının kendisine biçtiği hayat kalıplarına göre yaşamanın mutsuzluk getireceğini ve başarılı sosyal ilişkileri de engelleyeceğini izah etti” diyerek sürdürdü.

Öğrencilerin merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından program sona erdi.

Editör: TE Bilişim