Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan UĞRAŞ, Çamardı İlçesi’nde Çamardı İlçe Temsilciliği ve üyelerle yaptığı istişare toplantısında, Çamardı İlçesi’nde yaşanan olaylarla ilgili gündemi değerlendirdi.

 

 Uğraş; “Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdür vekili haddini bilmelidir” dedi.

 

         Çamardı Öğretmenevi’nde yapılan istişare toplantısına Türkiye Kamu-Sen Niğde İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan UĞRAŞ, Türk Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı Soner KIRMAN, Türk Büro-Sen Niğde İl Temsilcisi Osman SERT, Türk İmar-Sen Niğde İl Temsilcisi Hikmet TOKGÖZ, Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin SUNA, Abdülkerim HAZIR, Veli HAYTA, Mehmet TURGUT, Türk Eğitim-Sen Çamardı İlçe Temsilcisi Mutlu ŞAHİN, Türk Eğitim-Sen Çiftlik İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Türk Eğitim-Sen Çamardı İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile Çamardı İlçesi’nde görev yapan Türk Eğitim-Sen üyeleri katıldılar.

 

         Toplantıda son günlerde yaşananlar ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan UĞRAŞ, daha önce yaptıkları “Çamardı Milli Eğitim Hakkaniyetin Neresinde?” başlıklı basın açıklamalarının geniş yankı bulduğunu söyleyerek, “bu basın açıklamamız yapılan haksızlığın ve usulsüzlüğün boyutunu gözler önüne sermiş, müsebbiblerini de son derece rahatsız etmiştir” dedi.

Bahsi geçen basın açıklamasının basında geniş yer bulması üzerine, özellikle borhaber.net sitesine sahte isimlerle yapılan yorumların hakaret ve tehditlere kadar vardığını söyleyen Uğraş, “Çamardı İlçe Temsilcimiz Mutlu ŞAHİN, resmen tehdit edilmiştir. Gerekirse konu hakkında suç duyurusunda bulunup bu tehditleri yazanların IP numaralarını tespit ettirerek yasal sürecide başlatırız” dedi.
www.borhaber.net sitesindeki basın açıklamasına yorum yazan Çamardı Milli Eğitim Şube Müdür vekili Hacı DÜNDAR’ın yorumunu da değerlendiren Uğraş şunları söyledi:

 

         “Çamardı Milli Eğitim Şube Müdür vekili sayın Hacı DÜNDAR www.borhaber.net sitesindeki basın açıklamamıza yorum yazmış. Demiş ki: “ihsan uğraş ismiyle yazan kişi, senin ihsan uğraş olduğunu da zannetmiyorum.” Ben de diyorum ki; Siz ne kadar Hacı Dündar’sanız ben de o kadar İhsan Uğraş’ım, bu bir…

 

2- Benden habersiz, benim adımı kullanarak yorum yazacak babayiğit henüz dünyaya gelmedi. Onu yapacak adamda mangal gibi yürek isterim. Biz, ne söylersek adımızı yazar altına da imzamızı atarız.

 

3- “Seviyesizlik” kelimesi şahsım için  kullanılmış ise, aynıyla iade ediyorum. Seviyesizliğin örneği, özellikle “AY YILDIZ” rumuzuyla yazıp sanaldan tehditler savuran kişi her kimse, onun şahsında açıkça görülmektedir.

 

4- Biz “sokak karıları” gibi (ki, bu amiyane tabir benim değildir, sizin yorumunuzda ayniyle vakidir) dedikodu yapmıyoruz. Mertçe-delikanlıca basın açıklaması yaparak kamuoyu ile paylaştık. İşin aslını-astarını da iyice araştırdık. TÜRK EĞİTİM-SEN olarak bilgisiz-belgesiz konuşmadık, konuşmayız. Biz bildiklerimizi söyledik. Hodri meydan, yüreğiniz yetiyorsa kimlere ödül verdiğinizi isim isim açıklayın. Nerelerde görev yaptıklarını, kimin, kimin nesi olduğunu ve hangi sendikaya üye olduklarını karşılarına belirtin. Ve hatta, bu ödüle hangi başarılarından dolayı layık görüldüklerini de yazın. Eğer bizim yazdıklarımızda yanlışlık, iftira, karalama varsa (ki, Allah’a hamdolsun alnımız açık, yüzümüz ak), buyurun mahkemeler sizi bekliyor;  hakkımızda suç duyurusunda bulunun. Boş laflarla uğraşacağınıza, “AY YILDIZ” rumuzuyla tehditler savurarak benim ilçe temsilcim, sizin de personeliniz olan Mutlu Şahin’i tehdit ederek “mutlucum sabret biraz lütfen sabret senin o sendikanda kurtaramıyacak seni....” diyen şahsı bulup bunun hesabını sorun.

 

5- Niye istifa ettiğiniz konusuna gelince; bu konuda söylenecek fazla bir şey yok. Şu anda bulunduğunuz makam-mevkii, oturduğunuz koltuk her şeyi açıklamaya yetiyor.

 

6- “geçmişte neler yaptiğinizi, kimleri nerelere nasil getirdiğinizi, kimlere nasil ödüller verdiğinizi ben çok iyi bilirim.” diye işkembe-i kübra’dan sallayacağınıza, bildiklerinizi belgelerle ortaya koyun da görelim. Babayiğitlik sanal ortamdan iftira atarak, karalayarak olmaz, ortaya belge koyarak, iddiaları ıspatlayarak olur. TÜRK EĞİTİM-SEN bu tür iftira ve karalamalarla kirletilemeyecek kadar dik, dürüst, temiz ve büyük bir sendikadır. “Yel kayadan ne götürür” demiş atalarımız. İftira ve karalamalarla bir yere varamayacağınızı da artık idrak edin.”

 

         Geçtiğimiz hafta içerisinde Çamardı Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY’un, bir okulun müdür baş yardımcısına yaptığı hakareti, sarfettiği çirkin sözleri de değerlendiren Uğraş, “İlçe Milli Eğitim Müdürü haddini bilmelidir. Mevkisi ve makamı ne olursa olsun hiç kimsenin kimseye hakaret etme yetkisi ve hakkı yoktur. Bu yapılan hakareti tüm öğretmen camiasına yapılmış olarak telakki ediyoruz. Konu ile ilgili Çamardı Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de konu ile ilgili dilekçe verilmiştir. Hukuki anlamda gereken yapılmıştır. Burada merak ettiğim bir husus var. Her ortamda dinden kitaptan bahseden ve bu hakaret olayına tanık olanların nasıl bir ifade vereceğidir. Şahit oldukları olayı yalın bir şekilde, sadece Allah’tan korkarak gerçekleri mi söyleyecekler, yoksa “Duymadık, görmedik, bilmiyoruz” diyerek gerçekleri mi gizleyecekler? Eğer böyle yaparlarsa Yüce Yaratıcının huzurunda kimseyi kandıramayacaklarını da bilmeleri lazım. Yüce Allah, Zilzal Suresi ayet 8 ve 9’da; {Her kim zerre mikdarı bir hayır işlerse onu görecek, her kimde zerre mikdarı bir şerr işlerse onu görecek} buyuruyor.” dedi.

 

         Konu ile ilgili yargı sürecinin başladığını vurgulayan Uğraş, “Yüce Türk adaletine güveniyoruz, eninde sonunda adalet yerini bulacaktır. Sendika olarak konunun takipçisi olacağız. Şunu herkes iyi bilmelidir ki, Türk Eğitim-Sen olarak üyelerimizin her zaman arkasındayız, onlara her türlü desteği veririz, hiçbir üyemizi gözden çıkarmayız.” diye konuştu.

 

 


BORHABER.NET'den NOT
: Türkiye Cumhuriyeti Mahkameleri haricinde sitemizde yayınlanan yorumların IP'leri kesinlikle hiç bir kuruluş ve şahsa verilmez. 


Çamardı Milli Eğitim Hakkaniyetin Neresinde? Konu ile ilgili önceki Haberimiz için TIKLAYIN

 








Editör: TE Bilişim