2008- 2010 yılları arasında Comenius Projesi kapsamında Avrupa’ya giden Kemerhisar Hisar İlköğretim Okulu 2011- 2013 yılları arasında tekrar Avrupa’ya açılıyor.


Proje kapsamında Ocak ayında Yunanistan, Mart ayında İspanya’yı gezen okul heyeti geçtiğimiz hafta içinde 5 farklı ülkeden (Yunanistan, İspanya, Litvanya, Slovakya, Polonya) ülkemizi gezmeye gelen 21 öğretmen ve 3 öğrenci misafire ev sahipliği yaptı.  17- 18 Haziran’da İstanbul’u, 19 Haziran’da Nevşehir’i, 20 Haziran’da Mersin’i, 21 Haziran’da Niğde’yi gezen misafirler 22 Haziran’da ülkelerine döndüler.

 

Eşsiz güzellikleriyle bütün dünyayı mest eden ülkemiz proje kapsamında gelen misafirler gördükleri ve yaşadıkları ile derinden etkilendiler. Dünya kültür başkentlerinden olan İstanbul karşısında hayranlıklarını ve şaşkınlıklarını gizleyemeyen misafirler özellikle de tarihi mekânlara ayrı bir hayranlık duydular. Ayrıca Boğaz’ın eşsiz güzelliği ve dünyanın 7. büyük köprüsü olma unvanını elinde bulunduran Fatih Sultan Mehmet Köprüsü de ayrı bir hayranlık kaynağı oldu.  Kapadokya gezisinin  3. gününde dünyanın en büyük açık hava müzelerinden olan Kapadokya Yöresini de gezen misafir heyet, Kapadokya’da Türk el sanatlarının en güzel örnekleri olan çanak ve çömlek işlemeciliği ve peri bacalarına hayran kaldılar. Programın 4. günün de İç Anadolu’nun kavurucu sıcaklarından ayrılarak Mersin’in sıcak kumları ve serin sularını’nın yanında Mersin’de Astım Mağarası, Cennet- Cehennem, Taşucu ve Susanoğlu’nu gezdikten sonra öğle yemeğini Kızkalesi manzarasında yemek yemenin tadına vardılar ve Niğde’ye dönüldü.

 

Niğde’de Kemerhisar Belediye Başkanı İbrahim ÜNAL’ı ziyaret eden misafirler, Kemerhisar Su Kemerleri, Roma Havuzu (Köşk), Gümüşler Manastırı gibi tarihi dokusuyla dikkat çeken mekânlar da gezdiler.  Yapılan bütün gezi ve diğer etkinliklerin sonunda fedakar okul öğretmenleri  özel araçları ile Kayseri Erkilet Havaalanından konuk misafirleri uğurladı.

 

Mükemmel bir kültür etkileşimi projesi olan “Comenius” sayesinde Türk kültürünü, Türk Aile yaşantısını ve günlük hayatı yakından tanıyan 5 farklı ülkeden gelen misafirler memnuniyetlerini ve hayranlıklarını belirterek ülkelerine gittiler.  

Programda emeği geçen Okul Müdürü Atila Baş olmak üzere, İngilizce Öğretmeni Naibe Funda DOST(Proje Koordinatörü), Türkçe Öğretmeni Onur ÖZÇİFÇİ, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Emre AKDOĞAN, Matematik Öğretmeni Neslihan MERCAN, Matematik Öğretmeni Emel YABAN ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mahmut ÖZER’e projeye katkılarından dolayı ve Proje ile ilgili yardımlarını esirgemeyen ve gerekli her türlü katkıyı yapan Kemerhisar Belediye Başkanı İbrahim Ünal’a teşekkürlerini ilettiler. 

Konu ile ilgili daha önceki haberlerimiz 

Hisar İlköğretim 2. Kez Avrupa’da 11 Nisan 2012, 14:51
Hisar İlköğretim Proje Zengini 06 Mart 2012, 19:32







Editör: TE Bilişim