Bor İlçesi Kemerhisar Kasabası Hisar İlköğretim Okulu proje zengini, okul geçtiğimiz yıllarda “Farklı Kültürler ama Ortak Sesler” projesi ile bir çok Avrupa ülkesine gitmiş ve oradan da Ülkemize ziyarete gelen okullar olmuştu. Hisar İlköğretim Okulu  bu sefer “ Aynı Yağmurda Islanmak ve Aynı Güneşte Isınmak” adlı projeleri ile Yunanistan’a proje kapsamında bir ziyarette bulundular.

 
Kemerhisar Hisar İlköğretim Okulu "Different Cultures but the Same Voices (Farklı Kültürler ama Ortak Sesler) adlı Comenius projesinden sonra Getting Wet in the Same Rain (Aynı Yağmurla Islanmak ve Aynı Güneşle Isınmak) adlı Comenius projesinin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilmesiyle ikinci kez Avrupa'ya açılıyor.

 
23.000 Euro hibe ile desteklenen projenin sorumluluğunu Okul Müdürü Atila BAŞ, yöneticiliğini ise okulun ingilizce öğretmeni Naibe Funda DOST yapmakta. Bulgaristan, Portekiz ve Romanya'daki ortak okulların elenmesiyle 2011-2013 yılları arasında İspanya, İtalya, Litvanya, Polonya, Slovakya ve Yunanistan'daki ortak okulları ziyaret edecek olan Hisar İlköğretim Okulu, ilk  ziyaretlerini ise Ocak ayında Yunanistan'a gerçekleştirdi. İleriki tarihlerde proje kapsamındaki diğer ülkeler de ziyaret edilip o ülkelerden de İlçemize heyet gelecek.

Proje Hakkında detaylı bilgiler ve fotoğraflar için aşağıdaki linke Tıklayın.

http://www.samerainsamesun.com




 

Editör: TE Bilişim