Niğde Üniversitesi Hemşireler Haftası nedeniyle Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu aracılığıyla “Hemşirelik Eğitimi ve Uygulamalarında Yenilikler” konulu bir konferans düzenledi.


Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Terzioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nalân Gördeles Beşer, Bor Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bilge Karatepe, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Program Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Konferans öncesinde, Öğr. Gör. Süleyman Koyuncu yönetiminde Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı ve Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Büyük beğeni toplayan dinletinin ardından Prof. Dr. Füsun Terzioğlu hemşirelik eğitimi ve uygulamalarında yenilikler adlı sunumunu yaptı. Thomas Friedman’ın geleceğin dünyasında başarıya ulaşmak ve hayatta kalabilmek için duvarları yıkarak, köprüler kurarak işbirliği ve bağlantı kurmak zorundayız sözleriyle konuşmasına başlayan Prof. Dr. Füsun Terzioğlu “Yenilik yeni yaklaşımlar, teknoloji ve çalışma yolları geliştirme sürecidir. Yenilik faaliyetleri, yeniliklerin uygulanmasına yol açan veya yol açması öngörülen tüm bilimsel, teknolojik, organizasyonel, finansal ve ticari faaliyetlerdir. Yeniliğin genel özelliği gerçekleştirilmiş olması gerektiğidir. Yenilik iyi bir fikir ile başlar ancak bunun çok daha ötesindedir” dedi.

Yenilik ve yaratıcılık konularına vurgu yaparak bunun hangi yollarla yapılması gerektiğine değinen Terzioğlu, yenileşime başlama, hizmette yenilik, inovasyon, stomakit, yenilikçi eğitim yaklaşımı ve gelişmeleri hakkında da bilgiler vererek; “Hemşireler dünya çapında yenilikçi faaliyetleri günlük aktivitelerinde başlatmaktadırlar. Hasta bakım sonuçlarını iyileştirme isteği ve sağlık bakım sisteminin maliyetini azaltma gereksinimi ile motive olmaktadırlar” dedi.

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu konuşmasını; “ Hemşirelik Bölümü Uluslararası Hemşirelik Yönetimi kongresini 2001 yılından bu yana düzenli olarak düzenlemektedir.4. Uluslararası Hemşirelik Yönetimi Kongresi 2008 yılında Antalya’da 35 farklı ülkeden 400 katılımcı ile yapılmıştır. Kongrenin beşincisi 16-19 Kasım 2011 tarihlerinde Antalya’da düzenlenmiş ve 42 farklı ülkeden 350 katılımcı ile yapılmıştır” diyerek sonlandırdı.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Füsun Terzioğlu’na Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener tarafından plaket, Öğr. Gör. Süleyman Koyuncu’ya da Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nalân Gördeles Beşer tarafında da çiçek takdim edildi.





















Editör: TE Bilişim