Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi eğitime dikkat çekmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri düzenlendi.
Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi eğitime dikkat çekmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğünün 2005 yılında başlattığı ve her yıl tüm yurtta coşkuyla kutlanan Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri Niğde’de de yapıldı.
 
Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Okulöncesi eğitimin gelişmesi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, bu konuda kamuoyu oluşturmak, anne-babaların, toplumun dikkatini çekmek, okul öncesi eğitimle ilgili çalışmalar ve yatırımlara öncelik vermenin gerekliliğini geniş kitlelere duyurmak amacıyla bu şenlikleri düzenlediklerini söyledi.
 
Okul Öncesi Şenlikleri Niğde İnönü İlköğretim Okulu’ndan başlayıp şehir merkezinden devam eden bir yürüyüşle başladı. Niğde Atatürk Lisesi bahçesinde tüm anaokullarının katılımıyla yapılan Okul Öncesi Şenlikleri büyük ilgi gördü. Şenlikleri Vali Yardımcısı Dr. Polat Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, okul müdürleri ve çok sayıda veli izledi.
 
Şenliklerin açılışında bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de okul öncesinin yaygınlaştırılması için şenliklerin yapıldığını söyledi. Niğde’de okul öncesine olan ilgiden oldukça memnun olduklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Eser, “Bu yıl okul öncesinde Niğde pilot il olarak seçilmişti. Niğde okul öncesinde oldukça başarılı bir ivme yakalayarak ülke ortalamasının üstüne çıkmıştır. Bu şenlikler çocuklarımızın yıl boyunca öğrendiklerini sergilediği bir ortam oluşturuyor. Katkıda bulunan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
 
“Okul öncesinde hedefimiz yüzde 100”
 
Niğde Okul Öncesi Eğitim’den sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, 2002 yılında Niğde’de okul öncesi oranın yüzde 7 olduğunu bugün ise bu oranın yüzde 70’lere çıktığını belirtti.
 
Okul öncesinin aile çevresindeki koşullar ne kadar iyi ve elverişli olursa olsun; çocuğun yaşıtlarıyla birlikte, uygun ortamda ve uzman eğiticiler gözetiminde hayata ve İlköğretime hazırlandığı dönem olduğunu vurgulayan Alkan, “Aynı zamanda ailenin dışına atılan ilk adımdır. Çocuk ilk üç yılda anne-babadan alabileceği modeli almakta ve psiko-sosyal olarak doygunluğa erişir, işte burada devreye Okul öncesi eğitimi kurumları girer ve rol model artık öğretmenlerdir. Çocuk okul öncesinde hayatın bazı kurallarını da öğrenir. “Ben” ve “Başkası” bilincini kazanır; kendinden başka insanların da olduğunun farkına varır; yardımlaşma, paylaşma duygusu gelişir. Trafik kuralları, görgü kuralları, düzenli yaşama kurallarını hep Okul öncesi eğitimi döneminde kazanır ve bu da kalıcı özellikler olarak hayatına kazınır” şeklinde konuştu.
 
Yüzde yüz hedefiyle çalıştıklarını vurgulayan Alkan, “Gelecek yıl Niğde’de okul öncesinde yüzde 95’a ulaştırmayı istiyoruz. Niğde’de okul öncesi eğitimin geliştirilmesinde emeği geçen başta sayın Valimiz, Belediye Başkanımıza, Milli Eğitim Müdürümüze, idareci ve öğretmenlerimize özellikle okul öncesi eğitiminin kamuoyunda yaygınlaşmasında hep yanımızda olan görsel ve yazılı medyaya teşekkür ederim” dedi.
 
Konuşmaların ardından Niğde’de bulunan anaokullarında ve anasınıflarında öğrenim gören minik öğrencilerin hazırladıkları gösteriler ilgiyle izlendi.
 
Editör: TE Bilişim