Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Lider Çocuk Tarım Kampı “ sona erdi.


Niğde Gıda Tarım ve Hayvanlık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Çocuklarımızın doğayı koruması, bilinçli olması, hayvanları sevmesi, koruması, dünyayı sevmesi, doğayı tanıması büyük önem arz etmektedir. Bu sebeplerden yola çıkan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı, 2014 yılında, Doğal Yaşam Derneği ile ortak bir projeye imza attı. Projenin adı: “Lider Çocuk Tarım Kampı”

Lider Çocuk Tarım Kampı Projesi, beton binalar içinde televizyon, bilgisayar ve internet başında çok fazla vakit geçiren, modern hayatın getirdiği stresin sınırlarına sıkışan çocuklara doğayla birlikte olma fırsatı tanıyan bir proje olup, projede çocukların eğlenerek ve bizzat yaşayarak, doğayla iç içe olması ve tarımla ilgili bilgi edinmesi amaçlandı.

Proje Kapsamında geçtiğimiz yıl İlimiz Hazım Tepeyran İlkokulunda öğretim gören 9 – 11 yaşlarında bir grup öğrencimizle, görevli bir öğretmen ve Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden katılan bir ekip gözetiminde önceden yapılan bir program dahilinde "Lider Çocuk Tarım Kampı" adı altında gerçekleştirilen etkinlik bu yıl, İlimizde Niğde Merkeze bağlı Kemal Çetintürk İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 10 kişilik bir öğrenci grubu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Personelleri koordinatörlüğünde yapıldı.

Üç gün süren etkinlik çerçevesinde çocuklar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Patates Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde yetiştirilen patates çeşitleri ve patates hastalıkları ile ilgili laboratuvar ve seraları gezdiler. Doğal patates cipsi yaparak tarladan sofraya ürünlerin hangi aşamalardan geçtiği hakkında bilgi edindiler. Daha sonra İlimiz Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Genetik laboratuvarlarında yapılan çalışmalar hakkında Üniversitedeki konunun uzmanları tarafından uygulamalı olarak deneylerle yapılan çalışmalara eşlik edip, Üniversite hayatı hakkında bilgi aldılar. Ayrıca Cıngıllı A.Ş. ye yapılan gezide hayvan yetiştiriciliği, süt sağım teknikleri, hijyen, hayvan besleme ve bakımı hakkında bilgi aldılar. Bunların dışında aynı etkinlik kapsamında öğrenciler Niğde Müzesi ve Gümüşler Manastırını ziyaret ederek çevre farkındalığı ve İlimizin tarihi dokusu ile ilgili geçmişten günümüze bir yolculuk yaptılar. İlimizdeki bir Pastaneye yapılan ziyarette gıda güvenilirliği hakkında bilgilendirilerek gıda kontrol denetim işlemlerinin nasıl yürütüldüğüne uygulamalı olarak katıldılar. Eray Tarıma ait Çilek bahçesini gezerek çocukların toprakla bütünleşmesi ve dalından kopardıkları meyvenin tadına vardılar.

Lider Çocuk Tarım Kampı Projesi etkinliklerinin son gününde çocuklara ve katılan kurumlara teşekkür ve katılım belgeleri verilmesi ile etkinlik sona erdi.



Editör: TE Bilişim