Niğde İl Hayat Boyu Öğrenme Planlama ve İşbirliği Toplantısı Yapıldı

 

Niğde İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 

Niğde genelindeki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme alanında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, etkinlikleri birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek ve verimliliği artırmak amacıyla yapılan “İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon Toplantısı Vali Yardımcısı Mustafa Karaca’nın başkanlığında kurum müdürlerinin, milli eğitim müdürlüğü şube müdürleri ve yetkilileri ile halk eğitim merkezi müdürleri katıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına değerlendirme yapan ve Hayat Boyu Öğrenmenin 6 Halk Eğitim Merkezinde yürütüldüğünü söyleyen Şube Müdürü H. Metin Küçük,  “ İlimiz genelinde ilçelerimizle birlikte 6 Halk Eğitim Merkezimizde faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. 2013 -2014 Eğitim Öğretim yılında 1. Döneminde yaygın eğitim çerçevesinde halk eğitim müdürlükleri olarak Mart 2014 tarihine kadar 298 kurs açılmış olup, bu kurslara 3084 erkek, 4332 kadın kursiyer olmak üzere toplamda 7416 kursiyer katılmıştır. İlimiz genelinde 38 okuma yazma kursu açılmış olup bu kurslardan sertifika alan kursiyer sayımız ise 155’tir. Yine Bakanlığımız tarafından önem arz eden ve üstünde durduğumuz meslek edinme kursları ilimizde de uygulanmıştır. Meslek Kursları bazında ilimizde 198 kurs açılmış olup 3069 erkek ve 2274 kadın olmak üzere toplam 5343 kursiyer sayısında ulaşılmıştır.  Yine bu eğitim öğretim yılında yaptığımız kursları değerlendirecek olursak en fazla kursumuzu Adalet Bakanlığına bağlı kurumlar ile gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Şu ana kadar toplam 30 kurs ile. 2013-2014 eğitim öğretim yılında açılan kursların geneline baktığımızda şu ana kadar toplamda 534 kurs açılmış olup, bu kurslara 6219 erkek kursiyer, 6800 bayan kursiyer olmak üzere 13019 kursiyer katılmıştır.” diyerek bilgi verdi.

 

Konu ile ilgili değerlendirme de bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ise , “ Biz Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Halk Eğitim Merkezlerini ve Hayat boyu öğrenmeyi önemsiyoruz. Kurumlardan bize gelen tüm talepler değerlendirilmektedir. Yeter ki açılabilecek bir kurs olsun ve bu kurslara yeterli sayıda kursiyer bulabilelim. Bu kursların açılmasında emeği geçen başta Niğde Valimiz Sayın Necmeddin Kılıç olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi.



 

Editör: TE Bilişim