Bundan yaklaşık 4 yıl önce anne ve babalarından ayrılarak kendilerine ilk eğitim ve öğretim verecek olan sınıf öğretmenleri Havva Doğanay’a kavuşan minik öğrenciler 4 yılın ardından sınıf öğretmelerinden ayrılmak zorunda kaldılar.

Niğde’nin başarılı ilkokullarından Hazım Tepeyran İlkokulu 4/B sınıfı öğrencileri 4 yıl önce, küçük yaşta  sınıf öğretmeni Havva Doğanay’dan  okuma yazmayı, anne baba ve ülke sevgisini öğrenen  4/B’nin minik öğrencileri artık ortaokullu oldu.

Hazım Tepeyran İlkokulu 4/B sınıfı öğrencileri,  4 yıl boyunca anne ve babalarından daha fazla vakit geçirdikleri, kendilerine çok şey katan,  sınıf öğretmenleri  Havva Doğanay’ın ve öğrenci velilerinin  katılımı ile bir   veda programı yaptılar. Grand Hotel’de yapılan veda programında hem eğlenceli hem de hüzünlü anlar yaşandı.

Mezuniyet etkinliğinde öğrenciler öğretmenleri için şiirler okudular, okuldaki anılarını ve gelecek hedeflerini içeren kısa konuşmalar yaptılar. Okul Müdürü Ali Arif Koç'un da  kısa bir konuşma yaptığı etkinlikte, bazı velilere ve öğrencilere plalet verildi, kep töreni yapıldı.  Etkinlikte  öğretmen ve aileleri ile oynayan, dans eden 4/B sınıfı  öğrencileri bir taraftan eğlenirken, diğer taraftan da  birbirlerinden ve özellikle öğretmenleri Havva Doğanay’dan ayrılmanın hüznünü yaşadılar.

Programda çok duygulu bir konuşma yapan  Havva Öğretmen; “ Bundan 4 sene önce ürkek adımlarla sınıfınıza giren çiçeklerim. İlk karşılaştığımız gün hepinizin gözlerinde merak, öğrenmeye hevesli bir o kadar da tedirgindiniz. Zamanla bir birimizi tanıdık ayrı ayrı birey olduğunuzu, aynı anda her şeyi öğrenip kavrayamayacağınızı biliyordum. Ama ben sınıfımın, bahçemdeki çiçeklerimin aynı anda büyümesi için çok çalıştım, çok çabaladım. Sizlerin ve ailenizin gayretleri ile bugünlere geldik. Bugün kendinden emin, sağlam basan  adımlarla ayrılıyorsunuz.  Şimdi ayrılık zamanı. 4 yıl sonunda  sizleri ellerimle büyütüp yuvadan uçuracağım gün geldi. Sevgili çiçeklerim, hangi bahçede olursanız olun sizleri daima çok seveceğim. Kalbim sizlerle olacak, bahtınız açık olsun” diyerek duygulu ifadelerde bulundu.

Programın sonunda hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler mezun olmanın mutluluğunu yaşarken Havva Doğanay öğretmenlerinden ayrılmanın da hüznünü yaşadılar.



 
Editör: TE Bilişim