Niğde Halk Eğitimi personelleri 29 Mayıs tarihinde Almanya’nın Berlin ve 26 Haziran tarihlerinde Avusturya’nın Viyana şehirlerine, Avrupa Birliği Projeleri kapsamında Türkiye Ulusal Ajansın desteğiyle hareketlilik gerçekleştirdiler.

Niğde’de 72 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor Niğde’de 72 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor

Bu hareketlilikler kapsamında Türkiye, Almanya ve Avusturya ülkelerinde göçmenlerin yetişkin eğitimindeki durumları, ülkeler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar, iyi örnekler uygulamaları, sorunlar ve çözümler üzerine görüşmeler yapıldı ve bu kapsamda ileriye dönük iş birliği kararı alındı. İlimizde bulunan göçmen ve sığınmacılara daha kaliteli yetişkin eğitim verilebilmesi için, Halk Eğitim Personelleri, yerinde eğitimlere katılarak, bireysel gelişim kazandılar ve bu kazanımları kurslarında uygulama kararı aldılar.

Niğde Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Altunok; Gerçekleştirilen bu proje ile göçmen ve sığınmacıların, yaygın eğitimden daha yoğun istifade etmesini sağlayıp, toplumumuza entegrasyonlarını hızlandıracaklarını ifade etti. Sığınmacılar ve göçmenler konusunda Avrupa’nın en tecrübeli bu iki ülkesinde gerçekleştirilen proje ile kurum personellerinin sahada çok daha etkin ve verimli olacağına inandığını belirtti. Bu kapsamda ileriye dönük yeni projelerle, hem şehrimize hizmet edip hem de yaygın eğitimde verilen eğitimin kalitesini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim