Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açtığı El Sanatları Nakış Kursunda bayanlar meslek öğreniyor. Kursa katılarak birbirinden güzel el emeği göz nuru çalışmalar yapan kursiyerler, boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyorlar.

Kurs sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika verildiğini belirten Niğde Halk Eğitim müdürü Mehmet Altunok; “ verilen bu sertifika ile Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan kalfalık ve ustalık sınavlarına katılabileceklerini söyledi.

Mesleki Eğitim Merkezi´nde açılan kalfalık ve ustalık sınavlarını başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlerin Halk Eğitim Merkezlerinde usta öğretici olarak el sanatları ile ilgili kurs açma yetkisine sahip olacaklarını belirten Altunok: “Kursumuzu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimize Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme sertifikası alıyorlar. İleri de usta öğretici olmak isteyen kursiyerlerimiz aldıkları bu sertifika ile Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan kalfalık ve ustalık sınavlarına katılıp, sınavda başarı gösterdikleri takdirde de Halk Eğitim Merkezlerinde usta öğretici olarak el sanatları ile ilgili kurs açabilirler. Aynı zamanda kursiyerlerimiz aldıkları bu sertifika ile de kendi işyerlerini de açabilirler. Bunun yanında; kursiyerlerimiz burada yaptıkları el sanatları ürünlerini satarak da aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Kursumuza katılan tüm kursiyerlerimiz birbirinden yetenekliler ve hepsi de büyük bir özveri ile işlerini yapıyorlar. Biz burada verdiğimiz eğitimlerin yanında sosyal aktivitelere de ağırlık veriyoruz. Kursiyerlerimiz meslek öğrenmelerinin yanında burada sosyalleşerek, yeni arkadaşlıklar ediniyorlar” ifadelerine yer verdi.

Gelen talepler doğrultusunda kurumda birçok kurs açıldığını belirten Altunok, kurslara gelen birçok kursiyer meslek öğrenmenin yanı sıra ürettiklerini satarak aile bütçesine katkıda bulunduğunu belirtti.

Altunok açıklamasında: “Gelen talepler doğrultusunda, birçok kurs açıyoruz. Halk Eğitim Merkezi 7´den 70´e herkese eğitim veren bir kurumdur. 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasıyla merkezimizde şu ana kadar onlarca kurs açtık ve kurslarımız aralıksızca devam ediyor. Burada el sanatları, dikiş nakış, kurdele nakışı, gibi birçok el sanatını öğreniyor. Bizlerde elimizden geldiğince kursiyerlerimize yardımcı oluyoruz. Kursa katılan kursiyerlerimiz kursta başarı gösterdikleri takdirde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alacaklar. Aldıkları bu sertifika ile kursiyerlerimiz ileri dönemlerde Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin açacağı kalfalık ve ustalık sınavlarına katıldıkları takdirde ve sınavlarda başarılı oldukları zaman Halk Eğitim Merkezlerinde usta öğretici olarak görev alabilirler. Kurslarımızın tamamı ücretsizdir” dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde BAP Yönergesi Bilgilendirme Etkinliği Düzenlendi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde BAP Yönergesi Bilgilendirme Etkinliği Düzenlendi

Editör: TE Bilişim