Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan mesleki, sosyal-kültürel, el sanatları ve okuma yazma kursları yoğun ilgi görüyor. Özellikle ev hanımlarının büyük ilgi gösterdiği el becerisi kursları, meslek edindirme kursları ve daha pek çok sosyal kursları bünyesinde barındıran Niğde Halk Eğitimi Merkezi 2019- 2020 eğitim sezonunda açtığı kurslarla dikkat çekiyor.
2019-2020 eğitim sezonunda çok kurs açtıklarını belirten Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Altunok, “ Bizim faaliyetlerimizde statünün, yaşın, bulunulan konumun bir önemi yok. Nefes alan herkese eğitim, felsefemizin temeli bu” şeklinde konuşan Altunok, ülkü olarak stratejik belgeleri ve Hayat Boyu Öğrenme faaliyetinde nihai hedefleri olduğunu belirtti.
Altunok; “Farklı öğrenim yaş ve seviyelerindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini    sosyal, kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla bilgi, kültür, beceri ve yeterliliklerini geliştirerek öğrenmeye erişimlerini arttırmak, öğrenen bireyden, öğrenen topluma, öğrenen Niğde’ye bu bağlamda da öğrenen Türkiye’ye doğru bir hedefimiz var” diye konuştu.
Faaliyetlere katılım oranını artırmak adına hizmet odaklı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Altunok, konuşmasına devamla şunları söyledi: Hemen her mahallemizde kadını eğitimle buluşturmak için aile eğitimi, el sanatları, bilgisayar, el becerileri, okuma yazma kursları düzenledik. Zamanla bu kurslar birden fazla olarak uygulanmaya başlıyor. Çünkü bayanlarımızdan kurs açılması yönünde talep geliyor. Bayanlar bu kurslarla ev ekonomisine katkı da sağlıyorlar. Hemen her mahalle ve köyümüzde kurslarımız başladı. Kısacası bu sayede hizmet vatandaşın ayağına gidiyor. Hayat Boyu Eğitime katılım sayısını yükseltmek hedefimiz. Bu kurslarımızdan bazıları İngilizce kursu, işaret dili kursu, Osmanlıca Kursu, Arapça, Aşçılık, Photoshop kursu, 4-6 ve 3-6 yaş çocuk eğitimi gibi kursumuz bulunmaktadır” dedi.
“Nefes alan herkese eğitim” sloganıyla yola çıkan Niğde Halk Eğitim Merkezi, Hayat Boyu Öğrenme projesi kapsamında vatandaşlara hizmet veriyor, talepler doğrultusunda çeşitli kurslar açıyor. Niğde il merkezi başta olmak üzere birçok mahallede çeşitli branşlarda açılan ve her yaştan insanın ilgi gösterdiği kurslarda, kursiyerler birbirinden güzel eserler ortaya çıkartıyor. Bu doğrultuda, Niğde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde; Okuma-Yazma, Giyim, Müzik, Resim, El Sanatları, Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşleyiciliği, Doğalgaz Kalorifer Ateşçiliği, Hijyen Eğitimi, Oryantasyon Eğitimi, diksiyon eğitimi ve İşaret Dili kursları vatandaşlardan beğeni topluyor.

Editör: TE Bilişim