Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Özel Kalemde Basın ve Halkla İlişkiler biriminde görev yapan Halil İbrahim Tongur’un Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına tayininin çıkması nedeni ile bir veda yemeği düzenlendi.


15 yıldır Niğde’de çalışan ve 10 yıla yakın bir süresini Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan Tongur için Milli Eğitim Müdürlüğü bir veda yemeği düzenledi.  Sofra Restaurant’ta yapılan yemeğe Niğde Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Bakanlık Müşaviri Halil İbrahim Yaşar, Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez ile daire amirleri, kurum çalışanları, sendika yöneticileri ve sevenleri katıldı.

Niğde milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, uzun yıllar Niğde’ye hizmet eden Tongur’a teşekkür ederek, “Halil İbrahim Bey görev yaptığı süre içinde ilimizi layıkıyla temsil etmiştir. Yeni görev yeri olan KOP İdaresinde de ilimiz olarak yararlanacağımızdan hiç kuşkumuz yok. Yeni görev yerinde başarılar diliyorum” dedi.

Yemekte bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ekinci “Niğde’ye geldiğimde ilk tanıdığım kişilerden birisi Tongur’dur. Özel Kalem ile Basın ve Halkla İlişkiler olarak kurumumuzu ve Niğdemizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Yeni görev yerinde de görevini en iyi şekilde yapacağına eminim.” Diye konuştu.  Tongur’a yeni görev yerinde başarılar dileyen Ekinci tarafından teşekkür plaketi verildi. 

İlk görev yeri olan Niğde’den ayrılmanın zorluğundan bahseden H. İbrahim Tongur da, Niğde’yi hiçbir zaman unutmayacağını söyledi. Hayatının en önemli ve güzel anılarını Niğde’de yaşadığını vurgulayan Tongur, “Birinci tercihle öğretmen olarak geldiğim Niğde’de 15 güzel yıl geçirdim. Burada Niğde’nin bana olan sevgisini gördüm. Bu ayrılık sadece bedenen, ruhen ben Niğde’deyim ve Niğdeliyim. Bana burada bulunduğum süre boyunca katkı sağlayan, destek olan başta müdürümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Programda Tongur için hazırlanan video gösterimi büyük ilgi gördü.

Foto galeriye git 

Halil İbrahim Tongur için Ne Dediler...


 

Editör: TE Bilişim