Proje Koordinatörlüğü Bilgehan Harmanşah tarafından yapılan Niğde Valiliği’nin “Mahalli İdarelerde Mesleki Eğitim” adlı (Kısa adı MİME)  Leonardo da Vinci Vetpro projesinin birinci hareketliliği Almanya’ya yapıldı.

 

  27 Mayıs – 09  Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleşen hareketlilik faaliyetine 19 kişi katıldı. Katılımcılar arasında  belediye başkanları ,İl Genel Meclis Üyesi, Valilik Şube Müdürleri, Meslek Liselerinin Müdürleri, Meslek Öğretmenleri, Halk Eğitim Merkezi Yöneticileri gibi çeşitli kurumlardan temsilciler yer aldı.

 

 

Almanya’ya giden heyet; proje amaçları doğrultusunda yerel idarelerde ve meslek eğitim veren kurumlarda incelemelerde bulundu, çeşitli ziyaretler yaptı. Projenin yurtdışı  ortağı olan Eckert Schulen Almanya’nın en büyük mesleki eğitim veren özel üniversitesi olup Almanya’daki mesleki eğitim  hakkında yerinde incelemeler yapıldı. Ayrıca Almanya’daki yerel yönetimler hakkında okulun öğretim görevlileri tarafından bilgi verildi. Katılımcılara okulun genel müdürü olan W.Ebneht tarafından sertifikaları verildi.  Heyet Regenstauf Belediye Başkanı Siegfried Böhringer ve Regansburg 2. Belediye Başkanı Gerhard Weber makamında ziyaret ederek Belediyelerin çalışmaları hakkında bilgi aldı. T.C. Regensburg Fahri Konsolosu Dr. Hanns J. Huber tarafından gruba bir çalışma yemeği verildi.  Deggendorf şehrinde önümüzdeki ay yapılacak belediye başkanlığı seçimindeki beş aday ile görüşülüp, karşılıklı bilgiler verildi.  Proje kapsamında Almanya’daki  Türklerin kurdukları çeşitli sivil toplum kuruluşları ziyaret edilerek Almanya’daki Türklerin sorunları hakkında bilgi alınıldı.

 

 

Hafta sonları ise kültürel faaliyetlere ayrıldı. Viyana (Avusturya), Prag (Çek) , Zürih (İsviçre) , Venedik (Viyana) , Salzburg (Avusturya) ve Münih (Almanya) ‘da tarihi ve kültürel geziler yapıldı. Bilim Müzesi ve BMW gibi işletmeler gezildi.

 

 

Hafta sonu Niğde’ye dönen katılımcılar bugün (13/06/2012) Niğde Valisi Sayın Âlim BARUT tarafından kabul edildi. Katılımcılar Sayın Valimize teşekkür ederek, hareketlilik faaliyeti hakkında bilgi sundular. Niğde Valisi Sayın Âlim BARUT’ta kazanılan bilgi ve deneyimlerin katılımcıların görevlerinde ve hayatlarında faydalı olması temennisinde bulundu.

 

 

Projenin ikinci hareketlilik faaliyeti 01/15 Temmuz 2012 tarihleri arasında Letonya’ya yapılacak olup bu hareketliliğe 20 kişi katılacaktır.

 

Editör: TE Bilişim