Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Bahçeli beldesinde bulunan Gazi Ortaokulunda Öğrenciler kantinde bulunan para kasasına ücretlerini kendileri bırakıyor. Bahçeli Kasabasındaki Gazi Orta Okulu kantininde öğrenciler kantinci olmadan diledikleri gibi alışveriş yapıyor. Alışverişi tamamlayan öğrenciler kantinde bulunan para kasasına ücretlerini kendileri bırakıyor.

Üniversite TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Projeleri Desteğinde Türkiye’de 4. Sırada Üniversite TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Projeleri Desteğinde Türkiye’de 4. Sırada

Okul Müdürü Tanju Kılınç, “Bizim okulumuz küçük bir okul, bundan dolayı kantinimiz yok. Öğrencilerimiz teneffüslerde dışarıya çıkmak, alışveriş yapmak istiyorlar. Malumunuz çocuklarımızın metabolizması hızlı çalıştığı için çabuk acıkabiliyorlar. Biz de bunun önüne geçebilmek için sene başında öğretmen arkadaşlarımızla bir proje geliştirdik. Bu projenin adı “Bu kantinde, kantinci yok” Okulumuzun girişinde küçük bir kantinimiz var, bunun başında herhangi biri yok ve kameralar bu bölgeyi görmüyor. Alışverişlerini yapan öğrencilerin paralarını kutuya bırakması, paraları yoksa veresiye defterine ismini ve borcunu yazıp daha sonra ödemesini yapması’ şeklinde yapılan “Bu kantinde, kantinci yok” uygulama, okuldaki idareci, öğretmen, veli ve öğrencilerin iş birliğiyle uygulanan bir proje. Sloganı ise “Güven varsa, kantinciye gerek yok” dedi.

Editör: TE Bilişim