Fatih Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı desteği ile Liseler arası Beşinci Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatları İstanbul’da gerçekleştirildi.

Fatih Üniversitesi, Araştırmacı Fatihliler ve Akademisyenler Kulübü ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile 4-5 Mayıs 2013 tarihlerinde Liselerarası Beşinci Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı İstanbul ilinde gerçekleştirildi.

İstanbul’da gerçekleştirilen olimpiyatlara ilimiz Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Gülçin Göçer Metin Analizi Kategorisi Edebiyat-Dil-Din ve Ahlak alanında altın madalya almış ve ikinci olmuştur.

Olimpiyatlardan başarı ile dönen öğrencimiz okul idaresi ve Edebiyat Öğretmeni Kibar Ayaydın ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’yi makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Niğde’den bu alanda böyle bir başarının çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ekinci, “ İlimizde son zamanlarda eğitimin ve sporun her alanında çok iyi işler çıkmaktadır. Bunun bir örneğini de yine Sosyal Bilimler Olimpiyatlarında derece yapan öğrencimiz ile görmekteyiz. Başarı ve azmin sonucunu bu çalışmalar ortaya çıkmaktadır. Kitap okumanın önemini her zaman ve mekânda dile getiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor bundan sonraki çalışmalarının da başarılar ile devam etmesini diliyorum.” diyerek konuştu.

Okulun Edebiyat Öğretmeni Kibar Ayaydın, “Okulumuzdan böyle bir başarının çıkması hepimizi mutlu etti. Bu olimpiyatlara her yıl başvurumuzu yaptık ve sonunda meyvelerini almaya başladık. Yarışmaya katılanlar genelde özel okuldu. Devlet okulu olarak böyle bir başarıyı elde etmekte ayrı bir güzellik tabiki. Öğrencimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca bizleri bu alanda onurlandıran ve desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci’ye teşekkür ediyorum.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ekinci, olimpiyatlarda dereceye giren öğrenci ile konuştuktan sonra hediye verdi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.






Editör: TE Bilişim