Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2013 Yılı Gençlik Projeleri kapsamında; Niğde Üniversitesi   Eğitim Fakültesi öğretmen adayları ve Ulukışla Mustafa  Küçükavşar YİBO 8.sınıfta okuyan 58 öğrenci arasında “Gençler Elele” isimli projeyle öğrencilerin sosyal yaşamlarının zenginleştirilmesi düşünülmektedir.

Doç. Dr. Mustafa Talas yürütücülüğünde Doç. Dr. Elvan Yalçınkaya, Yrd. Doç. Dr. Nalân Gördeles Beşer ve Dr. Abdullah Karataş ekibiyle gerçekleştirilen projenin genel amacı; coğrafi etmenler ve eğitim ihtiyaçları sebebiyle dezavantajlı durumda olan ve Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda kalan 14 yaşındaki gençlerin, toplumsal yaşamın her alanına katılımlarının sağlanması ve uyumlarının arttırılmasıdır.

Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda barınan gençlerle Eğitim Fakültelerinde okuyan öğretmen adaylarının kaynaşması için, saha ve atölye çalışmaları, drama, açık havada öğretim, empati, gezi-gözlem, grup çalışmaları, istasyon tekniği, afiş çalışması, sanat etkinlikleri gerçekleştirildi. Bu yolla dezavantajlı grupta yer alan gençlerin heralanda ihtiyaç duydukları eğitim gereksinimlerine cevap verildi. Aynı zamanda öğretmen adayları eğitim ve öğretim faaliyetlerinin eğlenceli bir şekilde yürütülebileceği konusunda bilgilendirilerek, deneyim sahibi olabilmeleri sağlandı.

Öğretmen adaylarının yakın zamanda öğretmen olacakları ve toplumda yeralan dezavantajlı grup öğrencilerini daha duyarlı hale getirebilmek amacıyla çeşitli etkinlikler yapabilecekleri dikkate alındığında önemli görülen bu proje kapsamında; “Drama eğitimi, İngilizce kursu, doğa deneyimine dayali çevre eğitimi, tarihi, doğal ve kültürel yerlere geziler, üniversitenin çeşitli birimlerine gezi ziyareti, spor etkinliği, öğretim materyali sergisi, fotoğrafçilik kursu, Bor Huzurevi ziyareti, Niğde hayvan barinağini ziyaret, fidan dikimi, gönülülük eğitimi, kermes, öfke kontrolü ve iletişim semineri gibi etkinlikler düzenlendi.

 

Editör: TE Bilişim