Şehitlerin isimleri okullarda yaşatılacak Şehitlerin isimleri okullarda yaşatılacak

Avrupa Gençlik, Eğitim ve Spor Derneği yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Harmanşah dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. 11 yıldır gençlik alanında hizmet verdiklerini söyleyen Harmanşah; “Gençlerin yetenek ve becerilerinin gelişmesi veya sahip oldukları yeteneklerin keşfedilmesi amacıyla çeşitli projeler yürütüyoruz” Dedi.

Gençlere Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen projeler hakkında da bilgilendirmelerde bulunduklarına da değinen Harmanşah; “Ayrıca yine Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından “Avrupa Dayanış Programı” yetkilendirildik. Gençlerin projeleri kapsamında yurt dışına gönüllü olarak gönderebiliyoruz ve yurt dışından da derneğimize gençleri getiriyoruz” Dedi.

2 YILDA YÜRÜTÜLEN PROJE 200 BİN EURO

2 yıl içerisinde yürütülen projelerin değerinin 200 bin Euro olduğunu ifade eden Harmanşah; “2021- 2022 yıllarında 7 tane proje yürütüyoruz ve bu projelerin toplam hibe miktarı yaklaşık olarak 170 bin Euro’dur. Ayrıca geçen sen Tenis Federasyonu ile birlikte yürüttüğümüz bir proje var. Onunla birlikte hesapladığımız zaman 2 yıl içerisinde yürüttüğümüz projelerin değeri ise 200 bin Euro tutuyor” diye konuştu.

GENÇLER GÖNÜLLÜ YURT DIŞINA GÖNDERİYOR

Gençleri gönüllük programı kapsamında yurt dışına gönderdiklerini belirten Harmanşah; “Avrupa Dayanışma Programı alanında yetkilendirilmiş kuruluşuz. Gençleri gönüllük programı kapsamında yurt dışına gönderiyoruz 2021 yılında 25 gencimizi 1 ay süre ile kısa dönem olarak Portekiz’e gönderdik yine temmuz ayın sonunda 9 gencimizi yine Portekiz’e göndereceğiz ayrıca bu seneki planımızda yaklaşık olarak 16 gencimizi yılsonuna kadar da ayrı projelerle yurt dışına göndereceğiz. Ayrıca bunun tersi olarak da yurt dışından gelen gönüllülerimiz var. Derneğimize şu anda Fransa’dan 1 gönüllümüz ve Rusya’dan 1 gönüllümüz var. Fransa’dan gelen gönüllümüz bizimle beraber 12 ay, Rusya’dan gelecek gönüllümüz ise 7 ay bizimle çalışacak. Bu proje ışığında gelen gönüllülerimizle beraber çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Bunlardan birisi İspanyolca, Fransızca, İngilizce ve Rusça dil kurslarımızdır. Hem online hem yüz yüze olan kurslarımız bizim diğer bütün faaliyetlerimiz gibi ücretsizdir. Yine bir proje kapsamında Karadeniz, Doğu Anadolu bölgesi, iç Anadolu Bölgesi’nde ve Marmara Bölgesinde 5 tane çalıştayımız var. Her çalıştayda, Türkiye’den 80 tane öğrenci katıldı ve bu çalıştayın zirve toplantısı 5-6 ağustos tarihleri arasında Niğde de yapılacak. Türkiye’den yaklaşık 80 tane genç bu zirve toplantısına katılarak sürdürebilir kalkınma amaçlı yaptıkları çalışmalar üzerinden yerel idarecilere görüşlerini sunacaklar” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim