Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında Tarım, Hayvancılık ve Laboratuvar hizmetleri alanında imzalanan mesleki ve teknik iş birliği protokolünün detayları ile ilgili Tarım Orman İl Müdürü Asım Baş ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar açıklamada bulundu.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarım Ormancılık İl Müdürlüğü bir araya gelerek Tarım, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı ile Laboratuvar Hizmetleri alanlarında Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan 123 okulun verimliliğini artırmak amacıyla protokol imzaladı.

Niğde’de 72 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor Niğde’de 72 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve Niğde Tarım Ormancılık Müdürü Asım Baş gazetecilerle düzenledikleri basın toplantısında imzalanan protokol hakkında açıklamalarda bulundu.

“Tarım ülkesi olma özelliğimizi gelişen teknolojiler ile güçlendirerek ve çeşitlendirerek yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.” Diyerek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar konuşmasına şu şekilde devam etti; “2021-2022 eğitim öğretim yılında; Tarım, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı ile Laboratuvar Hizmetleri alanlarında Millî Eğitim Bakanlığı uhdesinde bulunan 123 Okulda 9.309 öğrenciye 264 öğretmen eğitim vermektedir. Bu okullarımızın verimliliğini artırmak amacıyla Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında 01.06.2022 tarihinde imzalanan protokol ile okulların yönetici ve öğretmenlerini mesleki ve teknik yönden geliştirmek için yapılacak çalışmalar bakanlıkların mevzuatı çerçevesinde belirlenecek, tohum yetiştirmeye yönelik ortaklaşa pilot çalışma ve uygulamalar yapılacaktır. Hastalık, zararlı bitkiler, gübre, bitki besleme vb. konularda ortaklaşa çalışmaların yanı sıra alan öğrencilerine başarı bursu verilmesine yönelik çalışma ve girişimlerde de bulunacağız. Okulların toprak, yaprak, su vb. analiz yapabilmeleri için kapasitelerinin güçlendirilmesi seklinde belirlenmiş olan faaliyetlerimiz de gerçekleştirilecektir.”

Milli Eğitim Müdürü Yaşar’ın konuşmasını tamamlamasının ardından sözü devralan Tarım Ormancılık İl Müdürü Asım Baş, küresel iklim değişikliğinin yarattığı çevresel ve ekonomik problemlere vurgu yaparak; “Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, bilginin en güçlü tarımsal girdi olduğu bilinciyle; özellikle gençlerin tarımda daha etkin ve verimli bir şekilde yer alması için ülkemiz topraklarında eğitime entegre olmuş, doğru bilgiyle buluşan ve dünya ile rekabet edebilen birey olmasını sağlamayı hedefliyoruz. “Gelecek Tarımda Tarımın Geleceği Gençlerde” yaklaşımımızla geleceğimizi garanti altına almaya çalışıyoruz.” Dedi.

 Tarım ve Orman Bakanlığı olarak üretimi desteklemeye, tarımsal verimliliği artırmaya ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımına imkân veren politikaları uygulamaya koyduklarını söyleyen Baş; “Her sektörde olduğu gibi tarım sektöründe de eğitimde iş birliği ile yola devam etmek hayati önem taşımaktadır. Giderek tükenen doğal kaynakların tarım faaliyetleri sırasında etkin, sürdürülebilir ve çevre dostu uygulamalar temelinde kullanılması, teknoloji ile geleneksel tarımın entegrasyonunun sağlanması, gıda güvenliği ve güvenilirliği olgusunun hayatımıza girmiş olması gibi pek çok etken tarım ve eğitim dünyasının iş birliğini gerekli ve önemli kılmaktadır.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim