Niğde Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Efe GÜNDEĞER ve Dilek Öykü AHRAZ’ın hazırlamış olduğu “Motokask” adlı proje “Geleceğin Mucitleri” adlı bilim yarışmasında jüri tarafından başarılı bulundu.

Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Multi Channel Developers işbirliği ile hazırlanan kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren, yaratıcı ve evrensel bir kuşak olmayı amaçlayan “Geleceğin Mucitleri” adlı proje yarışmasında Niğde Bilim ve Sanat Merkezi Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Ertuğrul ÖZAR danışmanlığında Efe GÜNDEĞER ve Dilek Öykü AHRAZ’ın hazırlamış olduğu “Motokask” adlı proje yarışmada ilk 10’a girdi.


Yüzlerce başvuru arasından ilk 10’a girmeyi başaran “Motokask” isimli proje; motosikletlere kasksız olarak binmeyi engelliyor. Kaska yerleştirilen sistem sayesinde motosiklet kullanıcısı kaskı takmadan motosikleti çalıştırmak isterse sistem motosiklet kullanıcısını sesli olarak (Lütfen kaskı takınız!) uyarıyor ve motosikletin çalışmasını engelliyor. Yarışma kapsamında projeye ait video çekimleri Niğde Bilim ve Sanat Merkezinde profesyonel ekip tarafından yapılarak KİDZ TV’de yayınlandı. Bundan sonraki aşamada halk oylaması yapılacaktır. Daily Motion Türkiye Video Portalı Halk Oylaması 13 Haziran-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacak olup oylama sonucunda ilk 3 proje belirlenecektir.

Proje yarışması ile ilgili olarak Merkez Müdürü İsa Aliç: “Her sene düzenlenen ve her zaman derece aldığımız bu yarışmada elde edilen başarılardan dolayı öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimizi tebrik ediyorum. Ayrıca öğrencilerimiz yalnızca Niğde BİLSEM’i değil tüm Niğde’yi temsil etmektedir. Bu başarı ile Niğde’nin adını bir kez daha ulusal kanalda duyuracaktır. Bu nedenle yapılacak halk oylamasında herkesten destek bekliyoruz.” dedi.



 

 
Editör: TE Bilişim