Eğitimci-yazar Gazi Karabulut, Hollanda Türk Federasyonu’nun daveti üzerine, Türk Federasyonu gençlik Kolları Genel başkanlığınca düzenlenen üç günlük gençlik kampına konuşmacı olarak katıldı. 8, 9, 10 Kasım 2013 günlerinde yatılı olarak gerçekleşen kampa Hollanda’nın değişik yerlerinden gelen Türk gençleri katıldı. Program Kuran-Kerim tilaveti, İstiklal marşının okunması ve Hollanda Türk Federasyonu Gençlik Kolları Genel başkanı Ahmet Çörekçi’nin açılış konuşması ile başladı.

                
Program dahilinde üç ders veren Karabulut belirlenen saatlerde Türk’ün Tarihi Misyonu, Ülkücü Dünya Görüşü, Peygamber Efendimiz(SAV)’in ve Sahabenin Hayatı konularını kampa katılan gençlere aktardı.

                
Milletlerin en büyük direnç unsurunu gençlerin oluşturduğunu belirten Karabulut derslerde ağırlıklı olarak şu görüşlere yer verdi:

“Türk milleti tarihin her safhasında adalet ve hakkaniyeti ilke edinmiş bulunduğu topraklarda insanca yaşanacak bir medeniyet inşa etmiştir. Kendisine Nizam-ı Âlem ve İ’lay-i Kelimetullah anlayışını Ülkü edinen Türk Milleti, ilke olarak Allah’a layık kul, Rasulullah’a layık ümmet ve ecdadına layık millet olmayı düstur edinmiştir.”
                
Programın ikinci gününde Hollanda Türk Federasyonu Genel Başkanı Murat Gedik, genel sekreter Erim Uğurlu, genel merkez yöneticileri ve bazı illerin dernek başkanları da hazır bulundu.





Editör: TE Bilişim