Niğde Üniversitesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alacağını duyurdu.

 

Tarımsal Genetik Mühendisliği Yüksek Lisans Programına 10,  Doktora Programına 5, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Yüksek Lisans Programına 11, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Doktora Programına 2 öğrenci alınacak.

 

Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Progrdamlarına alınacak öğrencilerin kayıt kabul koşulları da belli oldu. Buna göre, Tarımsal Genetik Mühendisliği Yüksek Lisans ve Doktora programlarına

Ziraat Fakültelerinin Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Tarımsal Biyoteknoloji ve Bitki Koruma Bölümleri, Fen-Edebiyat Fakültelerinin Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Genetik ve Biyomühendislik, Genetik ve Biyoinformatik Bölümü mezunları, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Yüksek Lisans Programına Ziraat Fakültelerinin Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Mezunları, Doktora Progrdamlarına Fen Bilimleri Enstitülerinin Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Anabilim Dalları Tezli Yüksek Lisans Mezunları kayıt kabul şartlarına sahip olacaklar.

 

Başvuru için gerekli şartlar şöyle:Yüksek lisans programına başvuranların alana ilişkin puan türünde ALES’ ten en az 55 puan almış olmaları,  Doktora programına lisans derecesi ile müracaat edenlerin ALES’den en az 80 (seksen) puan, yüksek lisans derecesi ile müracaat edenlerin ALES’den en az 60 (altmış) puan almış olmaları,  Yüksek Lisans için müracaat edenlerin YDS, ÜDS, KPDS veya eşdeğerliği Üniversitelerarası Kurulca belirlenen bir yabancı dil belgesine sahip olmaları (Yabancı dil belgesi olmayan öğrenciler başvuru yapabilir ancak, yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilir), Doktora programına lisans derecesiyle müracaat eden adayların lisans mezuniyet ortalamasının en az 100 (yüz) üzerinden 80 (seksen), yüksek lisans derecesi ile müracaat eden adayların yüksek lisans mezuniyet ortalamasının en az 100 (yüz) üzerinden 75 (yetmiş beş) olması,  Doktora programlarına başvuracak adayların YDS, ÜDS veya KPDS’den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen yabancı dil sınavlarından eşdeğer puanı gösteren belgeye sahip olmaları,  Lisans ve/veya yüksek lisans öğrenimlerini yurt dışında yapan adayların Yükseköğretim Kurulundan alınan denklik belgesine sahip olmaları,  ALES puanı (üç yıl süre ile geçerlidir),  Adli sicil beyanı belirten dilekçe,  Adayların belgelerle birlikte şahsen müracaat etmeleri gerekir”.

 

Başvuru için Adaylardan; “Öğrenim görmek istedikleri Lisansüstü Programı ve Anabilim Dalını belirtir Aday Başvuru Formu (Enstitüden yada elektronik ağdan alınacak), Özgeçmiş, Yüksek lisans programına başvuru için, lisans mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği,  Doktora programına lisans derecesi ile başvuru için, lisans mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği; yüksek lisans derecesi ile başvuru için yüksek lisans mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği, Yabancı dil belgesinin aslı veya onaylı örneği, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) belgesi,  2 Adet vesikalık fotoğraf (Doktora Programına başvuracak adaylar için), Not durum belgesi (Transkript) aslı yada aslının ibraz edilmesi durumunda onaylı örneği, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi” istenecek.

 

Kesin Kayıt için gerekli belgeler ise; “ Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği,  Altı adet vesikalık fotoğraf,  Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi (Temmuz-2013 tarihli belge olmalıdır) (Terhis Belgesi olabilir)” şeklinde belirtildi.

 

Başvuru sırasında belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecek. Transkriptleri harf ve 4’lük sisteme göre olup, yüzlük sistemde karşılığı belirtilmemiş adayların başarı notlarında YÖK’ün not dönüşüm tablosu kullanılacak.

 

Başvurular 22 Temmuz 2013-02 Ağustos 2013 mesai saatleri içinde tarihleri arasında yapılacak. Doktora sınavı 13 Ağustos 2013 tarihinde Anabilim Dalı Başkanlıklarında saat:10.00’da gerçekleştirilecek.

 

Kazananların Kesin Kayıtları; asil adayların 19-21 Ağustos 2013, Yedek Adayların 22-23 Ağustos 2013 tarihlerinde “Niğde Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Merkez Yerleşke, 51240 NİĞDE” adresinde yapılacak.

 

Editör: TE Bilişim