Niğde Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, yarıyıl tatili ile ilgili bir mesaj yayımladı.
 Eser’in mesajı şöyle:
Bilindiği üzere 20 Eylül 2010 tarihinde başlayan 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı 1.Kanaat Dönemi 28 Ocak 2011 tarihi itibariyle (bugün) sona ermektedir. Bugün ilimiz genelinde 13 Anaokulunda ve ilköğretim okullarımızın Anasınıflarında öğrenim gören 6.112 okul öncesi öğrencimiz, 212 ilköğretim okulunda öğrenim gören 51.282 öğrencimiz, 46 ortaöğretim(lise) okulunda öğrenim gören 15.882 öğrencimiz, yani toplam olarak ilimiz genelinde 271 okulumuzda 73.276 öğrencimiz karne almaktadır. Bu vesileyle önce öğrencilerimize seslenmek istiyorum;
SEVGİLİ ÖĞRENCİLER
Sizleri kutluyorum. 2010-2011 Eğitim-Öğretim, yılının 1.Kanaat Dönemini sevgi ve saygı ile, üstün gayret ve çalışmayla tamamlayarak bugün karnelerinizi aldınız ve hak eteğiniz 15 günlük bir dinlenme tatiline giriyorsunuz. Bugün aldığınız karneleriniz ile  sevinenleriniz ve üzülenleriniz olacaktır. Biz sizlerin sevincinize de üzüntünüze de ortak oluyoruz. Hiç unutmayınız ki bunlar insan olmanın doğal halleridir. Bu doğal durumları aileleriniz ile olduğu gibi paylaşınız. Başarılı olan öğrencilerimiz de, başarısız dersi olan öğrencilerimiz de, hepiniz bunun bir ara dönem olduğunu unutmayınız. Durum değerlendirmesi yapınız. Ve 15 günlük tatili dinlenerek geçiriniz  Bu dinlenmenin içinde eksiklerinizi giderme planlarınız ve değerlendirmeleriniz bulunsun. Sevgili Öğrenciler ayrıca dinlendirici ve değişik kitaplar okumanız, ilgi alanınıza giren değişik çalışmalarda bulunmanız, beyninizi dinlendiren faaliyetler olacaktır.
14 Şubat 2011 de başlayacak olan 2 kanaat dönemine daha zinde ve dinlenmiş olarak başlamanız dileği ile sizlere yakışan bir yarıyıl tatili diliyor, gözlerinizden öpüyorum.
SAYGIDEĞER VELİLERİMİZ;
Sizleri de kutluyorum. Sizler de çocuklarınızın eğitimi için uğraş verdiniz, gayret ettiniz,  çalışıp çabaladınız.
Bugün çocuklarınızın sevincine de, üzüntüsüne de ortak olun. Onları bağrınıza basın, onları kucaklayın, onları sevin ve sevdiğinizi gösterin. Onlara tatil sevincini mutlaka yaşatın. Artılarını da, eksilerini de paylaşın. Onlarla çocuk olun, onlarla genç olun, onlarla konuşun, onları dinleyin ve onları anlayın. Sonra da varsa eksikliklerini telafi yollarını konuşun. Bunu yaparken öğretmenleriyle görüşün ve onların da görüşlerini alın. Unutmayanız ki eğitim hepimizin ortak işidir.
DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM, ÖĞRETMEN VE YÖNETİCİ ARKADAŞLAR;
Sizleri de gönülden kutluyorum. Eğitim-Öğretim gibi kutsal bir görevin onuru ile bir dönemi daha tamamladınız. Öğretmenlerimizin yarıyıl tatilleri hayırlı olsun. Sizlere sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçireceğiniz bir tatil diliyorum. Yolculuk yapacaklarınıza “aman trafiğe dikkat” diyorum.
Yöneticilerimize de, okullarımızı 2.Kanaat dönemine hazırlama konusunda gösterecekleri çalışmalar için kolaylıklar ve başarılar diliyorum.
Ayrıca mesai arkadaşlarımı ve tüm eğitim çalışanlarımızı, çalışmaları ile eğitime verdikleri katkıları nedeniyle kutluyor, ekip anlayışı içinde sağlık, mutluluk ve başarılarının devamını diliyorum.
Selam, sevgi ve saygılarımla.
Ziya ESER
İl Milli Eğitim Müdürü
 
Editör: TE Bilişim