Niğde’de engellilere yönelik Merkezi Sistem Devlet Memurluğu sınavına hazırlık kursu açılıyor. Sınava girmek isteyen engellilere Türkiye Beyaz Ay Derneği Niğde Şubesi'nce ücretsiz kurs verilecek. Beyaz Ay Derneği Niğde Şube Başkanı Mesut Alkan,  Niğde Halk Eğitimi Merkezi ile işbirliği ile kurs açmayı planladıklarını belirterek, bu kursun engelliler için ücretsiz olduğunu söyledi.


Devlet Memuru olmak isteyen engelliler için açılacak hazırlık kursunun 23 Ocak 2012 tarihinde başlayacağını ifade eden Alkan, “Kursa katılmak isteyen adaylarımız nüfus cüzdanı örneği, mezuniyet belgesi ve en az yüzde 40 engelli olduğuna dair raporla Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne müracaat edebilirler” dedi.

 

Engellilerin hayatın içinde olduğunu, onların görmezlikten gelinmemesini vurgulayan Niğde Beyaz Ay Derneği Şube Başkanı Mesut Alkan, “Amacımız engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak imkanlar ve düzenlemeler yaparak; onların bizlerden bir farkı olmadığını göstermektir. Açacağımız bu kursa sadece görme engelliler değil, herhangi bir engeli olan bütün vatandaşlarımız başvurabilir” diye konuştu.

 

Dernek olarak çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirten Alkan, lise öğrencilerine yönelik Görme Engellilere yönelik bilgisayar kullanım kursunun bu hafta içinde başlayacağını belirterek; şunları söyledi: “Engelliler için yaptıkları çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere, Belediyemiz, kurumlarımız ve basın mensuplarına engelli vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum.”

 

Editör: TE Bilişim