Niğde Üniversitesi’nde  “Enerji Kaynağı Olarak Katı Atıklar” konulu bir seminer düzenlendi.


Fen
Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Alp ve Prof. Dr. Metin Yıldırım, öğretim elemanlarıve öğrenciler  katıldı.

Seminer öncesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Neslihan Doğan Sağlamtimur kısa bir konuşma yaparak etkinliğin gerçekleştirilmesine destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Katı atıklardan enerji üretilmesinin yıllardır gündemde kalan konulardan birisi olduğunu belirten Sağlamtimur, seminer konuşmacısı Prof. Dr. Ertuğrul Erdin’in Türkiye’de Çevre Mühendisliği Bölümü’nü kuran ve Türkiye’de lisans eğitimini ilk başlatan ekip içerisinde yer aldığını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Neslihan Doğan Sağlamtimur’un ardından seminer konuşmacısı Prof. Dr. Ertuğrul Erdin kürsüye geldi. Seminere, katı atık yönetim uygulamalarında mevcut en iyi teknikler olan atık oluşmasını önlemek, atık minimizasyonu ve atığın tekrar kullanımı ile bilgiler vererek başlayan Prof. Dr. Ertuğrul Erdin “Atık geri kazanımı kullanılsa dahi bertaraf ve enerji geri kazanımı yöntemleriyle uzaklaştırılması gereken atıklar ortaya çıkar” dedi.

Atıklardan yakıt olarak yararlanmada etkin olan parametrelerin su miktarları, kül içeriği ve ısıl değeri olduğunu belirterek devam den Erdin, yakıta dönüştürülmüş atıkların yenilenebilir enerji potansiyelini, Dünya ve Türkiye’den atık yakma tesisi örneklerini, kalıntı yakıtlardan katkı yakıt üretilmesi konuları ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Seminer sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Yılıdırm seminer konuşmacısı Prof. Dr. Ertuğrul Erdin’e bir plaket takdim etti.


Editör: TE Bilişim