Niğde Üniversitesi’nin  20. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği “10. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi” (10. UFBMEK) sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 2 yılda bir gerçekleştirilen kongre üniversitemizde tarihinin en geniş katılımına sahne oldu.

 

Toplam 4 gün süren ve yaklaşık 1500 kişinin katıldığı kongrenin ilk 3 gününde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda ve anfilerinde oturumlar gerçekleştirildi. Katılımcılar bu oturumlarda “Fen Bilimleri ve Matematik Eğitiminin Felsefi Temelleri” “Fen Bilgisi ve Matematik Öğretmenin Yeterlikleri” “Matematik Öğretme ve Öğrenim” “Fen Öğretme ve Öğrenme” “Fizik Öğretme ve Öğrenme” “Kimya Öğretme ve Öğrenme” “Biyoloji Öğretme ve Öğrenme” “Fen ve Matematik Alanlarında Hizmet Öncesi ve Hizmet İçi Öğretmen Eğitimi” “Fen ve Matematik Alanlarında Eğitim Politikaları, Program Geliştirme ve Değerlendirme” “Fen ve Matematik Alanlarında Öğretim Teknolojileri” “Fen ve Matematik Alanlarında Ölçme ve Değerlendirme” “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” “Bilimin Doğası, Bilimsel Okuryazarlık-Farkındalık ve Bilim Tarihi” “Çevre Eğitimi” “Fen ve Matematik Alanlarında Eğitim Tarihi, Felsefesi ve Sosyolojisi, Fen teknoloji- Toplum” başlıkları çerçevesinde bildirilerini sundular.

 

Katılımcılar oturumların ardından düzenlenen kokteyller ve konserlerle de günün yorgunluğunu attılar.

Kongrenin ilk gününün ardından Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hazan Kurtaslan tarafından flüt konseri gerçekleştirildi. Daha sonra Niğde Üniversitesi  tarafından Merkez Yerleşke Anıt Alanı’nda düzenlenen açılış kokteyline geçildi.

 

Katılımcılar kokteylde Üniversite öğrencilerinin oluşturduğu müzik grubunun konseriyle eğlenceli saatler geçirdi.

 

Kongrenin 2’nci gününün sonunda da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir kokteyl düzenlendi. Kokteylde semazenler tarafından da bir gösteri yapıldı.

 

Kapanış toplantısı ve veda yemeği ile bilimsel kısmı sona eren kongrenin 3. gününde tüm katılımcılara belge verildi. 

 


Editör: TE Bilişim