Niğde Üniversitesi  Öğrencisi  Üniversite Sanayi İşbirliği En Başarılı Tez Ödülüne layık görüldü.

 

Niğde Üniversitesi  Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Remzi Ecmel’in yüksek lisans tezi, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın (TTGV) “4. Dr. Akın Çakmakcı Üniversite-Sanayi İşbirliğinde En Başarılı Tez ve Kuruluş Ödülleri” kapsamında ödüle layık görüldü.

 

TTGV'nin üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek ve üniversitelerde gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerinin ticarileşmesini teşvik etmek amacıyla iki yılda bir düzenlediği yarışmada, hakem değerlendirme raporları ve tezleri de dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler sonucunda 10 adet başvurunun ödül almasına oy birliği ile karar verildi.

 

Yarışmaya, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş (TUSAŞ-TAI) ile ortak yürütülen bir çalışma kapsamında Doç. Dr. Fahrettin Öztürk’ün danışmanlığında hazırladığı “Titanyum Sac Malzemelerin Elektrikli Isıtma Yöntemi İle Şekillendirilebilme Kabiliyetinin İyileştirilmesi” başlıklı teziyle katılan Remzi Ecmel, ödül almaya hak kazanan 10 başvuru arasına girdi.

 

Bu yıl 4.sü düzenlenen Akın Çakmakcı Tez Ödülleri, Nisan ayı içinde yapılacak olan törenle, tezin gerçekleştirildiği kurum, tez öğrencisi ve danışmanına verilecek.

 

 

Editör: TE Bilişim