Niğde’de bilim ve sanat alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettirmeye başlayan Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi sosyal sorumluluk projeleri ile de dikkat çekiyor. Ekmek israfının önüne geçmek ve buradan hareketle hayatın her aşamasıyla ilgili bilinçli tüketim mesajı vermek amacıyla BİLSEM tarafından öğrencilere yönelik ödüllü resim yarışması düzenleniyor. 


Başbakanlık genelgesi ile ekmek israfının ve israfın neden olduğu kayıpların önüne geçmek ve bu konuda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla başlatılan kampanyaya Niğde’den destek geldi.  Akşemseddin BİLSEM tarafından ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik “Ekmek İsrafı” konulu resim yarışması gerçekleştiriliyor. Merkezin Görsel Sanatlar Öğretmeni Erdal Karakuş koordinatörlüğünde yürütülen yarışmada öğrenciler ekmek israfını önlemek için fikirlerini kağıda dökecekler. Eserler 15 Mayıs 2014 tarihine kadar öğrenim gördükleri okul müdürlüklerine oradan da topluca BİLSEM’e teslim edilecek. Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Eser İnceleme Komisyonunca değerlendirildikten sonra belirlenen ilk üç eser 30 Mayıs 2014 tarihinde merkezin nigdebilsem.meb.k12.tr adlı internet adresinden duyurulacak. Yarışma sonunda birinciye çeyrek altın, ikinciye dijital fotoğraf makinası, üçüncüye MP4 çalar hediye edilirken dereceye girenlere başarı belgesi de verilecek. Bilim ve Sanat Merkezi’ne devam eden öğrenciler ile jüri üyelerinin birinci derece yakınları yarışmaya başvuru yapamayacak. Ödül Töreni 4 Haziran 2014 tarihinde Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi “Bilim ve Sanat Şenliği”nde yapılacak.

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü İsa Aliç, bilim ve sanat alanındaki faaliyetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinin de devam edeceğini söyledi.



         
Editör: TE Bilişim